Meclis Canlı

Büyükşehir’in Sağlık Ekipleri, 19 Bin 308 Tıbbi Müdahale Sayısına Ulaştı


07.12.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı evde bakım hizmetleri Kasım ayı değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda, sağlık ekiplerinin il genelinde 16 ayda 6 bin 94 haneyi ziyaret ederek 19 bin 308 tıbbi müdahalede bulunduğu belirtildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen aylık değerlendirme ve bilgilendirme toplantısına ilçelerdeki birimlerde görev yapan doktor, hemşire, sağlık memuru ve sosyal hizmet uzmanları katıldı. Kasım ayı içerisinde evde bakım hizmetlerinde görev yapan personelin 257 yeni haneyi ziyaret ederek 2 bin 949 tıbbi müdahalede bulunduğu belirtildi.



Eğitimli Sağlık Personeliyle Daha Kaliteli Hizmet

Düzenlen aylık değerlendirme ve bilgilendirme toplantılarında evde bakım hizmetlerinde görev yapan personele yönelik hizmet içi eğitim seminerleri verilmeye devam ediyor. Sağlık personeline “Yara Bakımı” konusunda aldıkları eğitim sonrası sertifikaları teslim edildi. Ayrıca “Görme Engelli Vatandaşlara Yaklaşım” konusunda Dr. Bedriye Gürkan tarafından personele farkındalık yaratmak amacıyla bilgiler verilirken Sağlık ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Dr.İsmail Hakkı Timur, diyabet hastalığı ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

“İhtiyaç Sahibi Vatandaşlarımız Yalnız Değil”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde 6 hizmet noktasında evde bakım hizmetleri ile ihtiyaç sahibi, bakıma muhtaç ve engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Hacı Koç; “ Sosyal belediyecilik anlayışı ile 16 ay önce hizmet sunduğumuz evde bakım hizmetleriyle personelimizin özverili çalışması sonucu 6 bin 94 haneyi ziyaret ederek 19 bin 308 tıbbi müdahale sayısına ulaştık. Sağlık ekiplerimiz bu süreçte ayrıca 4 bin 388  genel bakım ve 2 bin 513 hasta nakil işlemi de gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğe yakışır hizmetler ve projeler üretmeye devam ediyoruz.” dedi.



“Vatandaşlarımızın sağlığını önemsiyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla ili genelinde sağlık alanında profesyonel ekiplerle vatandaşlara evde bakım, hasta nakli gibi alanlarda hizmet verdiklerini, aynı zamanda engelli vatandaşlar için de 5 engelli nakil aracının da vatandaşların hizmetine sunulduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’da Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın sağlığını önemsiyoruz. Muğla genelinde başlattığımız evde bakım, hasta nakli gibi hizmetlerimizle profesyonel ekiplerimiz vatandaşlarımızın evlerine misafir oluyor, onlarla ilgileniyor ve tedavi sürecinde yanlarında oluyor. Ayrıca 5 engelli hasta nakil aracımız vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Sağlık alanında vatandaşlarımızın yanında olmak için Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerimiz ve yatırımlarımız devam edecek.” dedi.