Meclis Canlı

Büyükşehir’in Projeleri Kadın Girişimcilerin İlgi Odağı Oldu


23.11.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ulusal ve uluslararası alanda ön plana çıkan projelerini yurt dışından gelen konuklarına anlattı.

Karya Kadın Derneği koordinatörlüğünde ve Menteşe Belediyesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen proje toplantısı ile 8 Avrupa ülkesinden 29 katılımcı Erasmus+ Programı kapsamında Muğla’da buluştu. Muğla Büyükşehir Belediyesi; Karya Kadın Derneği koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “ Kırsal Bölgelerde Kadın Girişimciliği” temalı toplantıda ulusal ve uluslararası alanda örnek olan projelerini katılımcılara sundu. Sunumda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen “ Alım Garantili Süs Bitkisi Üretimi”, “Kısa Mola Hizmeti”, “ Toplu Taşımada Kadın Şoförler”, “ Mor Yaşam” ve Avrupa Birliği hibesi ile finanse edilen “ İklim Değişikliği Azaltımı” projeleri katılımcılara detaylı olarak anlatıldı. Projeler, kadın girişimcilerin büyük beğenisini topladı.

Slovakya, Bulgaristan, İtalya, Romanya, Almanya, Letonya, Portekiz ve Makedonya’dan gelen 29 katılımcı, projeler ile ilgili sorularını ve görüşlerini Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüşerek Muğla ili hakkında detaylı bilgi aldı.