Meclis Canlı

Büyükşehir’in Öğrenci Servis Takip Sistemine Velilerden Yoğun İlgi


09.02.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilerin daha güvenli ortamlarda seyahat edebilmeleri için kısa süre önce başlattığı öğrenci servis takip sistemi velilerden yoğun ilgi görüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulunun 09.09.2015 Tarih ve 2015/5-140 Sayılı Kararı doğrultusunda Muğla ilinde faaliyet gösteren Özel Öğrenci Servis Araçlarına Büyükşehir Belediyesi Filo Takip (GPS) sistemine entegre olması sağlandı ve öğrencilerin daha güvenli ortamlarda seyahat edebilmeleri için alınan bu karar da velilerden büyük ilgi görüyor. Velilerin, mesaj ya da mail yoluyla bilgilendirildiği sistemde, öğrenci servisinin eve gelişinden iki dakika önce sistem veliyi bilgilendiriyor ve bu şekilde de özellikle kış günleri öğrencilerin sokakta servis beklemesi sona eriyor. Ayrıca, servis aracı okula ulaştığında, okuldan çıktığında ve eve yaklaştığında da veliye mail yada mesaj yoluyla bilgi veriliyor. Kamera bulunan öğrenci servislerinde ise veliler öğrencileri online izleyebiliyor.



“Geleceğimiz Olan Çocuklarımızın Güvenli Şekilde Seyahat Etmeleri Bizim İçin Çok Önemli”

Konu ile ilgili açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa şunları söyledi; “Büyükşehir Belediyemiz tarafından verilen öğrenci servis takip hizmetimize velilerimiz yoğun ilgi gösteriyor. Geleceğimiz olan çocuklarımızın güvenli şekilde seyahat etmeleri bizim için çok önemli. Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli yürüttüğümüz proje Muğla ilinde bir ilk olma özelliği taşıyor. Sisteme dahil olmak isteyen velilerimiz www.mugla.bel.tr adresine girerek Öğrenci Servis Takip Talep formu doldurarak şifre ve kullanıcı adına erişebilirler. Okula giriş veya eve dönüş gibi bilgiler velilerimize sistem üzerinden mail yolu ile ücretsiz bir şekilde iletiliyor. Özellikle bu soğuk kış günlerinde sistem üzerinden servisin nerede olduğuna bakılarak öğrencilerimiz soğukta kapı önlerinde beklemiyor. Yapılan bu uygulamadan memnun olan velilerimiz bizlere her gittiğimiz yerde teşekkür ediyorlar bu da bizlerin motivasyonunu arttırıyor.” dedi.