Meclis Canlı

Büyükşehir’in “Muğla’da Büyük Bir Aileyiz” Toplantıları Devam Ediyor


26.02.2016



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Büyükşehir Belediyesi’nin iki yılda yaptıklarını ve 2016 yılında yapacaklarının anlatıldığı toplantılar için beş günde beş ilçeyi ziyaret etti ve bilgilendirme toplantı sayısı 8’e ulaştı. 



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin şu ana kadar 8 ilçede Muğla’da Büyük Bir Aileyiz sunumuyla düzenlediği toplantılarda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, beş günde beş ilçede, ilçe belediye başkanları, bazı resmi kurumları ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Toplantıları’nda vatandaşlar, ulaşımdan, yollara, evde bakım hizmetlerinden, tarımda üreticiye sağlanan destekler için Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yol hizmetleri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yerleşkesi içinde üniversite ile birlikte kurduğu Toprak, Sulama Suyu, Yaprak Analiz Laboratuvarı, ulaşımda dönüşüm, MUSKİ’nin kısa sürede su arızalarını gidermesi, karla kapanan yolların kısa sürede açılması, alım garantili mevsimlik süs bitkisi üretimi, patates tohumu desteği, evde bakım hizmetleri, haşere ile mücadele, mezarlık hizmetleri gibi birçok hizmetten memnun olduklarını söyleyen mahalle muhtarları diğer istek ve taleplerini bu toplantılar sayesinde bire bir daire başkanlarına iletme fırsatı bulduklarını söylediler. Ayrıca Seydikemer İlçesi’nde Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerine yaptığı  hizmetleri için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür plaketi taktim etti.



“Vatandaşlarımızın ve muhtarlarımızın hizmetlerden Memnuniyeti Bizler İçin Yeterli”

Muğla’nın Bodrum, Marmaris, Seydikemer, Datça, Kavaklıdere ilçelerini 5 günde ziyaret eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın 13 bin 247 kilometrekarelik yüzölçümü ile geniş bir alana sahip olduğunu, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleriyle Muğla genelinde bütün vatandaşlara ulaştığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra yasanın aksayan yönlerine rağmen Muğla için hizmet üretmeye başladık. Kısa zamanda kuruluşumuzu tamamlayarak, Muğla gibi geniş bir coğrafyada tarımda, turizmde yerel yönetimlerden hizmet bekleyen vatandaşlarımızı mağdur etmemek için hizmet vermeye başladık. 2014-2015 yılında yaptıklarımızı, 2016 yılında yapacaklarımızı vatandaşlarımıza daire başkanlarımız ile birlikte anlatıyor, onlarla birebir görüşüyoruz. Şu ana kadar yaptığımız toplantılarda yerel seçimlerden sonra yaşanılan hangi hizmeti hangi kurumun yapacağı konusundaki sıkıntıların aşıldığını, vatandaşların ve muhtarların hizmetler konusunda memnuniyetlerini görüyoruz. Ayrıca muhtarlarımız ve vatandaşlarımız bu toplantılar sayesinde istek ve taleplerini daire başkanlarımıza direkt iletebiliyor. Vatandaşlarımızın daha düzenli, huzurlu bir şehirde yaşaması için daha çok çalışacağız. Muğla’da büyük bir aileyiz. Büyükşehir Belediye’mizin 13 ilçemizde yaptığı ve yapacağı hizmetleri anlattığımız toplantılarımız devam edecek.” dedi.