Meclis Canlı

Büyükşehir’in Mezbahaları Kalitesini Bir Kez Daha Kanıtladı


24.02.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Menteşe, Milas ve Marmaris Mezbahaları, Uluslararası gıda güvenliğine ve hijyen standartlarına uygun et üretimi yapıldığı anlamına gelen ISO 22000:2005  Gıda Güvenliği Yönetimi Sistem sertifikasının devamlılığını sağlayarak kalitesini bir kez daha kanıtladı.



Vatandaşların sağlıklı ve kaliteli et ihtiyacını karşılamak için hizmet veren Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı mezbahalarda TürkakAkreditasyonlu firmalar tarafından mezbaha işletmelerinin tüm ünitelerinde yıllık gözetim ve denetimler yapıldı. Gerçekleştirilen denetim ve gözetimlerin ardından Menteşe, Milas ve Marmaris mezbahalarının Uluslararası gıda güvenliğine ve hijyen standartlarına uygun et üretimi yapıldığı anlamına gelen ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistem sertifikasının devamlılığı sağlandı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, Menteşe, Milas ve Marmaris Mezbahalarının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2011 yılında yayınladığı Kayıt ve Onay İşlerine Dair Yönetmelik ile Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları yönetmeliklerindeki gereklilikleri sağladığını ve 2015 yılında da Onaylı İşletme Çalışma izin belgesini aldıklarını söyledi. Koç; “Büyükşehir Belediyemize bağlı mezbahalarımızın yapılan denetimlerin ardından ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistem sertifikasının devamlılığını sağlaması ile sağlıklı ve güvenilir hizmet anlamında kalitesini bir kez daha kanıtladı. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı, daha kaliteli hizmet alabilmesi için çalışmalarımız devam edecek.” dedi.