Meclis Canlı

Büyükşehir'in mezbaha tesislerinde hijyenik koşullarda sağlıklı et elde ediliyor


25.07.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi modern ve hijyenik koşullarda kesim yapılması ve sağlıklı et üretilmesi amacıyla hizmete sunduğu mezbaha tesislerinde 2014 yılından bu yana 31 Milyon 630 Bin kilogram kırmızı et üretildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe, Marmaris, Milas Mezbaha Tesisleri, vatandaşlara kaliteli, güvenli ve standartlara uygun hizmet vermek için çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşlara sağlıklı şartlarda hizmet veren Büyükşehir Belediyesi mezbaha tesislerinde 2014 yılından bu yana 184 bin 929 hayvan kesilerek 31 Milyon 630 Bin kilogram kırmızı et üretildi.



“Çiftlikten sofraya sağlıklı ve güvenli gıda” misyonuyla hizmet veriliyor

 

Modernizasyon ve iyileştirme çalışmalarına ara vermeksizin devam edilen Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait mezbaha tesislerinde uluslararası gıda güvenliği ve hijyen standartlarına uygun et üretimi yapıldığını anlamına gelen ISO 22000 (Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi) belgesi bulunuyor. Ayrıca mezbaha tesislerinde teknolojik gelişmelerin takibi, hizmet içi eğitimler, “Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği” kapsamında yapılan aylık mikrobiyolojik analizler, Veteriner hekimlerin titizlikle yürüttüğü kontroller ve soğuk zincirin korunduğu tam donanımlı et taşıma araçlarıyla “Çiftlikten sofraya sağlıklı ve güvenli gıda” misyonuyla Muğla’da vatandaşlara hizmet veriliyor.

 

Kurban bayramında 225 büyükbaş, 908 küçükbaş hayvan kesimi yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe, Marmaris ve Milas Mezbaha Tesisleri ile Kavaklıdere, Yatağan ve Datça ilçelerinde bulunan kesim ünitelerinde kurban bayramı süresince 225 büyükbaş, 908 küçükbaş hayvan kesimi yapıldı. Ayrıca kurban bayramı süresi boyunca kurbanlık satış noktası olarak belirlenen Düğerek, Bayır ve Marmaris Hayvan pazarlarından toplamda 44 adet büyükbaş, 1958 adet de küçükbaş hayvan giriş çıkışı yapıldı.