Meclis Canlı

Büyükşehirin “Mavi Deniz Temiz Kıyılar” çalışmaları bayramda da devam etti


20.09.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “Mavi Deniz Temiz Kıyılar” projesi kapsamında yürüttüğü çalışmalar 9 günlük bayram tatilinde de devam etti.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, 1480 kilometre kıyı şeridine sahip Muğla’da Kurban Bayramı tatili boyunca deniz araçlardan atık toplama ve kıyı temizliği çalışmalarını sürdürdü. Yapılan çalışmalar çerçevesinde 9 günlük bayram tatili süresince;  Gökova ve Göcek koylarında iki atık alım tesisi ve 6 tekneyle toplam 91 ton katı atık, 40 ton pis su, 147 litre sintine toplandı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray “Çevre Dostu Muğla” için özveriyle çalıştıklarını ve 9 günlük bayram tatili süresince kıyı temizliği ve deniz araçlarından atık toplama çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini belirtti. 



Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray “Muğla’mız 1480 kilometre kıyı şeridi, 4 adet körfezi, 131 adet yatların mola verdiği eşsiz güzellikteki koyları ve 30’a yakın marinasıyla yaz aylarında 10 bine yakın tekneye ev sahipliği yapıyor. Özellikle 9 günlük bayram tatili süresince Muğla ilimiz hem yerli hem de yabancı turistler tarafından tercih edilen bir bölge oldu. Vatandaşlarımızın temiz bir çevrede, sağlıklı bir şekilde tatillerini geçirmeleri amacıyla bayram tatili süresince atık alım çalışmalarımıza devam ettik. ‘Çevre Dostu Muğla’ hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz.” dedi.