Meclis Canlı

Büyükşehir’in kuş yuvaları vazifesini yerine getiriyor


22.11.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin çam ağaçlarını korumak ve kuşlara yuva olması için astığı 458 kuş yuvası vazifesini başarı ile yerine getiriyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, böcekçil kuşların yuva yapmasına imkân sağlayarak Çam ağaçlarına zarar veren Çam Kese böceğiyle mücadele etmek ve yuvasız kuşlara yuva temin etmek amacıyla sorumluluğunda bulunan mezarlık alanlarına astığı 458 kuş yuvası sonucunda bölgede kuş popülasyonunun arttığı gözlemlendi.

Asılan Kuş Yuvaları ile hem bölgede bulunan Kuş popülasyonunun artması hem de Çam Kese Böceği ile mücadelede biyolojik mücadele yöntemini amaçlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, mezarlık alanlarına asılan Kuş Yuvalarının bakım ve kontrol çalışmaları sırasında Kuşların yeni yuvalarına alıştığı, yumurtladığı ve bölgedeki Kuş popülasyonunun arttığı tespit edildi.

Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi mezarlık alanlarında Biyolojik çeşitliliğin artması ve Çam Kese Böceği ile Biyolojik mücadele işleminde başarılı olarak Büyük Baştankara, Çam Baştankarası, Mavi Baştankara, Sığırcık, Dağ Serçesi, Anadolu Sıvacı Kuşu gibi kuşların popülasyonu arttırarak devamlılığını sağladı.