Meclis Canlı

Büyükşehir’in Kültür ve Sanata Desteği Sürüyor


28.07.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, sanata ve sanatçıya destek vermeye devam ediyor.



Bu yıl 13.’sü yapılan ‘’Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’’ , ‘’Suda Caz’’ ,‘’Kumda Gitar’’ ve ‘’Taşta Klasik’’ başlıklı üç farklı konseptle düzenleniyor.  Festivalin Caz ve Klasik müzik konseptlerinde Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Orkestrası 1  Ağustos 2016 tarihinde ve Caz Orkestrası da 2 Ağustos 2016 tarihinde Gümüşlük İskelesi’nde performanslarını sergileyecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Zağlı konuyla ilgili bilgi vererek ‘’ Uluslararası bir festivalin her yıl daha da artan bir kalite ve katılımla 13.sünün düzenleniyor olması ve kent olarak buna ev sahipliği yapmamız, şehrimizin kültür ve sanat çalışmalarına verdiği önemin bir göstergesidir. Gerek teknik alt yapı ve sahne düzenlemeleri gerekse Kent Orkestramızın ve Caz Orkestramızın sergileyeceği performansla Büyükşehir Belediyesi olarak bu festivalin ve benzer nitelikte diğer etkinliklerin her zaman destekleyicisi ve katılımcısı olmaya devam edeceğiz. Bizler ulusal ve uluslararası düzeyde her zaman sanatın ortak bir dil olduğuna inanan, ülke ve dünya barışına sanat eserleri ve sanat elçilerinin katkı sağlanacağını savunan bir yönetim anlayışına sahibiz.” şeklinde konuştu.

Ülkemizden ve pek çok farklı ülkeden seçkin sanatçıların eserleri ile katılacağı programların paydaşlarından olan Muğla Büyükşehir Belediyesi, teknik alt yapı olarak da festivalin destekleyicileri arasında yer alıyor.