Meclis Canlı

Büyükşehir’in Kırsal Mahallelere Yatırımları Devam Ediyor


02.09.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı; İl genelinde kırsal bölgelerde tarımsal sulama faaliyetlerinin kesintisiz devamını sağlamak amacıyla çalışmalarına ve yatırımlarına devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalarda; açık kanal şeklinde ve kapalı sistem (borulu) sulama tesislerinin inşa edilmesi ile su iletim randımanı artırmak, suyu en ekonomik ve en az kayıpla sulama alanlarına ulaştırmak, böylece sulama alanlarını genişleterek yeni tarım alanlarını sulu tarıma kavuşturmak ve sulu tarım arazilerinin verimli kullanılması amaçlanıyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personelleri tarafından yapılan etüt, inceleme ve değerlenmeler ile vatandaş ve muhtarlardan gelen talepler doğrultusunda, ihtiyaç olduğu belirlenen mahallelere kapalı sistem sulama tesisinde kullanılmak üzere, boru teslimi yapıldı. Bu bağlamda Dalaman’da; Kavacık, Bozbel, Çöğmen, Köyceğiz’de; Karaçam, Balcılar, Otmanlar, Pınar, Çayhisar, Kavaklıdere’de; Merkez, Menteşe, Çatak, Menteşe’de; Kafaca, Göktepe, Kuzluk, Seydikemer’de; Seki, Seydiler, Boğalar, Bayır, Sarıyer, Dere, Yaka, Ören Ula’da, Çıtlık, Yatağan’da; Mesken, Deştin, Zeytinköy olmak üzere toplam 26 mahallede kapalı sistem boru hattında kullanmak üzere çeşitli (Ø 80-100-150-200-250-300 ve 400 mm.) ebatlarda 41.468,00 m. PVC-HDPE ve Koruge boru malzemesi, Büyükşehir Belediye Başkanlığı teknik personeller, tarafından, mesai saati gözetilmeksizin, en hızlı bir şekilde kapalı sistem sulama tesisinde kullanılmak üzere boruların teslimatı yapıldı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan “İlimizde, kırsal kesimdeki sulama faaliyetlerinin kesintisiz devam etmesi öncelikli hedeflerimiz arasında bulunmaktadır. Bu bağlamda İdaremiz tarafından ihtiyaç olduğu tespit edilen her bölgemizde imkanlarımız dahilinde sulama tesisleri inşası, bakım ve onarımları yapılmaya devam edilecektir." dedi.