Merhaba, belediyemizin birinci yılında gerçekleştirdiği hizmet ve projelerden oluşan bilgilendirme sunumunu indirmek için lütfen tıklayınız.
Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak, Dalaman, Datça, Kavaklıdere, Köyceğiz, Menteşe, Seydikemer, Ula ve Yatağan ilçelerinde, çevresel gürültü denetimleri kapsamında yetkili kurum olarak görev yapmaktayız.
Eğlence yerleri, işletmeler ve benzeri kaynaklardan kaynaklanan çevresel gürültüye ilişkin şikâyetlerinizi, 7 gün 24 saat boyunca hizmet veren 444 48 01 Çağrı Merkezimiz üzerinden bize iletebilirsiniz.
Gelen başvurular, ilgili birimlerimizce kayıt altına alınarak değerlendirilmekte ve gerekli denetimler yapılmaktadır.
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara çevre bilinci kazandırmak için başlattığı Yeşeren Kalem projesi Türkiye’nin her yerinden ilgi görüyor.
Çocuklara çevre bilincini aşılamak için başlatılan ve Çevre Eğitimi kapsamında Muğla’da dağıtılan yeşeren kalemler sosyal medyada paylaşılmasının ardından Türkiye’nin birçok yerinden ilgi gördü. Farklı illerde görev yapan birçok öğretmen Muğla Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçerek kalem talebinde bulundu.
Öğretmenleri kırmayan Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, öncelikli olarak Doğu’da görev yapan köy okullarına kalem gönderdi. İlk etapta Mardin, Hakkari, Diyarbakır, Siirt, Batman, Van, Bitlis, Cizre, Ağrı, Şırnak gibi illerin köy okullarına ulaşan kalemler öğrenciler ve öğretmenler tarafından tam not alırken, öğretmenler Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bu duyarlı projeleri için teşekkür ettiler.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, çevreye duyarlı, sorumluluk sahibi çocuklar yetiştirmenin önemini belirterek şunları söyledi: “Türkiye’nin hemen her yerinden yeşeren kalemlerimize talep geliyor. Öncelikle öğretmenlerimize ve öğrencilerimize duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyorum. Kalemlerimiz sayesinde öğrencilerimiz bir canlının sorumluluğunu alacak, onu büyütecek ve bu süreci takip edebilecek. Kalemlerimizden elimizden geldiğince herkese göndermeye çalışıyoruz. Yine de tüm talepleri karşılamamıza imkan yok. Yeşeren kalemlerimize ilgi gösteren herkese tekrar teşekkür ediyorum.”
Arkasında bitki tohumu bulunan yeşeren kalemler, bittiği zaman toprağa dikildiğinde birkaç hafta içinde filizleniyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara dağıttığı kalemlerde ise fesleğen ve kadife çiçeği tohumları bulunuyor.