Meclis Canlı

Büyükşehir’in Haşere Mücadele Timi Yoğun Mesaide


03.08.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yaz aylarını daha rahat geçirmeleri için il genelinde sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın haşere mücadele timi, kış döneminde yapılan larva mücadelesi, kültürel mücadele, fiziksel mücadele gibi çalışmalarına yaz aylarında da devam ediyor. Özellikle kış döneminde tespit edilen tüm üreme alanlarının kayıt altına alınması ve kontrol altında tutulması, yaz aylarındaki haşere ile mücadele çalışmalarının başarısını yüksek oranda etkiliyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, turizmin yoğun olarak yaşandığı bölgelerimizde ve özellikle de insanların yazın daha çok vakit geçirdiği sahil kesimlerinde sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmalarının yoğun bir şekilde yapıldığını söyledi. Koç; “Vatandaşlarımızın rahat bir yaz sezonu geçirebilmeleri için yıl boyunca etkin bir saha çalışması yapıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızla sürekli iletişim halinde olarak yapılan çalışmalar ve muhtemel sivrisinek üreme alanları hakkında bilgiler vererek farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. 12’si uzman, 232 personelimiz ve 63 araçla il genelinde yılın 12 ayı boyunca sivrisinek ve diğer haşerelerle etkin bir şekilde mücadele ediyor ve vatandaşlarımıza mücadele yöntemleri konusunda kendilerinin neler yapmaları gerektiği hakkında bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. 13 ilçemizde yetki ve sorumluluk alanımızda olan her noktada çevreye ve diğer canlılara zarar vermeden bilimsel yöntemler ışığında ilaçlama çalışmaları yapıyoruz. Sivrisinek ve diğer haşerelerle etkin mücadelemiz artarak devam edecek” dedi.