Büyükşehir’in Güreşçileri Yağlı Güreşlere Hazırlanıyor

10.06.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi Güreş Alt Yapı Takımı Yağlı Güreş çalışmalarına başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Karaçulha Güreş Eğitim Salonu’nda çalışmalarını sürdüren alt yapı takımı, yaz dönemi ile birlikte yağlı güreş çalışmalarına başladı.

Geçtiğimiz günlerde Köyceğiz ve Bodrum Çömlekçi’de düzenlenen müsabakalara katılan Muğla Büyükşehir Belediyesi Güreş Alt Yapı Takımı, önümüzdeki günlerde de Muğla İlinde Kavaklıdere ve Seydikemer’de yapılacak olan yağlı güreş müsabakalarına katılacak. Muğla dışında ise 31 Temmuz 2016 tarihinde Burdur Altınyayla Yağlı Güreşleri, 7 Ağustos 2016 tarihinde Antalya Konyaaltı Turizm, Kültür ve Eğitim Vakfı Güreşleri, 2 Ekim 2016 tarihinde Denizli Beyağaç 7. Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri, 13-14-15 Mayıs 2016 tarihinde Aydın Yağlı Güreş Türkiye Şampiyonasına katılım gösterecek.

Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Ali İnan konu ile ilgili olarak, “Güreş Alt Yapı sporcularımızı yağlı güreş sporuna da yönlendirerek ilimizde büyük ilgi gören geleneksel ata sporumuzu yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.