Büyükşehir’in Güreşçileri Er Meydanından Başarılarla Döndü

09.11.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı sekiz ilde katıldıkları on sekiz yağlı güreş müsabakasında 26  madalya kazandı.

Nisan- Ekim ayları arasındaki yağlı güreş sezonunda Muğla Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri başta olmak üzere Antalya Döşemealtı, Kumluca, Muratpaşa, Elmalı, Serik, Denizli Kale, Beyağaç, Çameli, Isparta Belediyesi, Uluborlu, Ankara Sincan, Sakarya Hendek, Balıkesir Kurtdere, Muğla Köyceğiz, Kavaklıdere, Seydikemer, Ortaca Dalyan Yağlı Güreş müsabakalarına katılarak mücadele etti.

Sporculardan Gökten Sandal bu yıl 656'ncısı düzenlenen Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Teşvik 1 boyda beşinci olurken, Tolga Topçu Küçük Orta Küçük Boyda son 16’ya kalarak Küçük Orta Büyük Boya çıktı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından gençleri ata sporu güreşle tanıştırmak ve ata sporumuzu yaşatmak için ücretsiz olarak 2014 yılından beri faaliyetlerini sürdüren güreş takımında 2015 yılında minder güreşinin yanı sıra yağlı güreş branşında da eğitimlere başladı.