Meclis Canlı

Büyükşehir’in ‘Gönüllü İtfaiyecileri’ hazır


27.05.2022


İtfai olaylar ve doğal afetlerde ilk müdahale için ‘Gönüllü İtfaiyecilik’ uygulamasını hayata geçiren Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gönüllü İtfaiyecilik teşkilatına katılmak için başvuran adaylara 40 saatlik A Sınıfı Gönüllü İtfaiyeci temel eğitimi verildi. Yazılı ve uygulamalı sınavlarda başarılı olan adaylar A Sınıfı Gönüllü İtfaiyeci olmaya hak kazandı.

 

Muğla'da ev, iş yeri, araç yangını, trafik kazası, kurtarma olayı, su baskını gibi itfai olaylara kısa sürede müdahale eden Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Gönüllü İtfaiyecilik’ uygulamasında eğitimler tamamlandı.

 

40 saatlik A Sınıfı Gönüllü İtfaiyeci temel eğitimi verildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Gönüllü İtfaiyecilik teşkilatına katılmak için başvuran adaylara 23-27 Mayıs tarihleri arasında Menteşe ilçesinde 40 saatlik A Sınıfı Gönüllü İtfaiyeci temel eğitimi verildi. Eğitim sonrasında yapılan yazılı ve uygulamalı sınavlarda başarılı olan adaylar A Sınıfı Gönüllü İtfaiyeci olmaya hak kazandı. Ayrıca adaylara temel yangın bilgisinin yanı sıra, su baskınlarına müdahale, yüksekte çalışma, iple erişim ve arama kurtarma, trafik kazalarına müdahale ve ilk yardım eğitimleri de verildi.

 


Gönüllü itfaiyecilik eğitimlerine planlama doğrultusunda devam edilecek

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada gönüllü itfaiyecilik yönergesinin hayata geçmesiyle çalışmalarını hızlandırdıklarını, başvuruda bulunan gönüllülerin teorik ve uygulamalı eğitime tabi tutuldukları açıklandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından şu ifadelere yer verildi:” Büyükşehir Belediyesi İtfai Teşkilatı olarak kentimizi doğal afetlere hazırlamak amacıyla gönüllü itfaiye teşkilatı kurduk. Bu kapsamda il genelinde yaşanabilecek itfai olaylar ve doğal afetlerde teorik ve uygulamalı olarak eğitim alan gönüllü vatandaşlarımızı tek çatı altında topladık. Sınav ve eğitimlerden başarıyla geçen ve ‘Gönüllü İtfaiye Teşkilatına’ katılmaya hak kazanan vatandaşlarımıza katıldıkları çalışmalarda kullanılmak üzere özel giysiler ve malzemeleri ile kimlik kartlarının yanı sıra eğitim, tatbikat, kurtarma ve yangınlara katıldıkları sürece yeme, içme ve barınma giderleri Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak biz karşılayacağız. Gönüllü itfaiyecilik eğitimlerimize yapılan planlama doğrultusunda devam edeceğiz.”