Meclis Canlı

Büyükşehir’in Evde Bakım Hizmetleri 6 Bin 682 Haneyi Ziyaret Etti


11.02.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, sağlık hizmetleri ve sosyal hizmetler birimi aylık durum değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, sağlık ekiplerinin 18 ayda il genelinde 6 bin 682 haneyi ziyaret ederek toplam 25 bin 429 tıbbi müdahalede bulunduğu belirtildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sağlık hizmetleri ve sosyal hizmetler birimi aylık durum değerlendirme ve bilgilendirme toplantısına, İlçe birimlerinde görev yapan 61 personel katıldı. 2 bölümden oluşan toplantının birinci bölümünde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Halil Beydilli tarafından “Evde Bakım ve Hasta Nakil Hizmetleri sırasında karşılaşabilecek acil durumlar tanı ve tedavisi” konularında personele bilgiler verildi.



“Sağlık ve Sosyal Hizmet Personeline Grip Aşısı Yapıldı”

Aylık değerlendirme toplantısında Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde sahada görev yapan personele , Menteşe İlçesi Toplum Sağlığı Merkezi ile koordineli bir şekilde grip aşısı uygulaması yapıldı.



Büyükşehir’in Sağlık Ekiplerinden 3 Bin 462 Hasta Nakil Hizmeti

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının çalışmaları ve projelerinin değerlendirildiği toplantının ikinci bölümünde, sağlık ekiplerinin 12 ayda 3 bin 462 hasta nakil işlemi gerçekleştirdiği belirtildi.



“Vatandaşlarımızın Sağlığı ve Huzuru İçin Özveriyle Çalışıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde vatandaşların sağlığı ve huzuru için özveriyle çalıştıklarını söyledi. Koç; “Her ay düzenli olarak hizmetlerimiz ve projelerimizi değerlendirdiğimiz toplantıya ilçelerde görev yapan personelimizin katılımı ile gerçekleştiriyoruz ve bu toplantıların oldukça verimli geçtiğini düşünüyorum. 18 ay önce başlattığımız evde bakım hizmetlerimizle 6 bin 682 haneyi ziyaret ettik. Ekiplerimiz, vatandaşlarımızın evlerine misafir olarak sağlık ve genel bakım ihtiyaçlarını gidermek için özveriyle çalışıyor. Ayrıca sosyal yardımlarımızda etkin bir şekilde devam ediyor. İl genelinde Destek Kart ve diğer sosyal yardımlarımızla 623 ihtiyaç sahibi ailemize ulaşarak 570.101.26 TL yardımda bulunduk. Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz.” dedi.