Meclis Canlı

Büyükşehir’in Engelli Nakil Hizmeti takdir topluyor


31.01.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin engelli vatandaşların sağlık kurumlarına ve ihtiyaç duyduğu kuruluşlara naklini sağlayan “Engelli Nakil” hizmeti devam ediyor. Engelli vatandaşlar hizmetten toplam 18 Bin 514 sefer yaralandı.

Sosyal ve vatandaş odaklı projelerle önemli projeleri hayata Muğla Büyükşehir Belediyesi, Engelli Nakil hizmetleri ile engelli bireylerin ve ailelere hizmet vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşlara 2015 yılından bu yana 18 Bin 514 sefer hizmet verdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Engelli Nakil hizmeti ile engelli vatandaşlar, bulundukları mekânlardan sağlık kurum ve kuruluşlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına, banka, noter, tekerlekli sandalye tamirat hizmetleri veren kuruluşlara, gönüllü kuruluşlara ve sosyal aktiviteleri için gerekli olan yerlere ücretsiz olarak taşınıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Engelli Nakil hizmetinden il sınırları içerisinde ikamet eden, en az yüzde 40 engel oranına sahip ve toplu taşıma araçlarını kullanamayacak durumda olan engelli vatandaşlar yaralanabiliyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan Engelli Nakil hizmeti kenti önemli ihtiyacını karşılıyor. 444 48 01/7 numaralı telefondan en az bir gün önceden randevu alınarak sürdürülen Engelli Nakil hizmetinden engelli vatandaşlar, 2021 yılı içerisinde Bin 851 sefer yararlandı.