Büyükşehir’in Diyabet Farkındalık Etkinlikleri Hafta Boyunca Sürecek

14.11.2016

Şeker hastalığına yönelik farkındalığın oluşturulması amacıyla her yıl çeşitli etkinliklerin düzenlendiği 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm ilçelerde kan şekeri ve tansiyon ölçümü yapılacak.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle ilçe merkezleri ile nüfus yoğunluğu olan kırsal mahallelerde kan şekeri ve tansiyon ölçümleri yapılacak. Şeker hastalığı ile ilgili vatandaşların farkındalığının oluşturulması amacı ile Muğla Büyük Şehir Belediyesi personeli tarafından tüm ilçelerde yapılan çalışmalar hafta boyunca sürdürülecek.

Ölçümlerin yanı sıra vatandaşlara çeşitli materyallerle birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli tarafından konu ile ilgili bilgi veriliyor. Ayrıca ölçümler sonunda kan şekeri ve tansiyon yüksekliği tespit edilen vatandaşlar ileri tetkik ve tedavi için ilgili kurumlara yönlendiriliyor.