Meclis Canlı

Büyükşehir’in desteklediği üniversite mezunu kadınlar hayvancılığa başladı


30.03.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi küçükbaş hayvancılığı desteklemek için 226 kadına 2 dişi 1 erkek olmak üzere toplam 798 adet kıl keçisi dağıttı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 266 üreticiden 27’sinin üniversite mezunu olduğu kadın üreticiler ile bir araya geldi.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kadınların üretime daha fazla katılması, maddi bağımsızlığını sağlaması ve ev ekonomisine katkı sağlaması için kıl keçisi dağıttı. Marmaris, Fethiye, Kavaklıdere, Dalaman, Menteşe, Ortaca, Datça ve Ula ilçelerinde 266 kadın üreticiye 2 dişi 1 erkek olmak üzere toplamda 798 adet kıl keçisi dağıtıldı.

 


Üniversite Mezunu 27 kadın hayvancılık yapmaya başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 226 kadın üretici 798 kıl keçisiyle aile ekonomilerine katkı sağlıyor. 226 kadın üreticinin 27’si üniversite mezunu. Üniversiteyi bitirdikten sonra iş imkanı bulamayan 27 kadın, Büyükşehir Belediyesine baş vuruda bulunarak kıl keçisi üretimi yapmak istediklerini belirtti. Üniversite mezunu kadınlara Büyükşehir Belediyesi 2 dişi 1 erkek kıl keçisi verdi.

 

Başkan Gürün üniversite mezunu üreticiler ile bir araya geldi

Üniversite mezunu kıl keçisi üreticilerinden Cansu Biçer, Burçin Alp,  Sevim Yılmaz, Türkan Öztürk, Öznur Sezen İlbars Muğla’nın Ortaca ilçesinde yaşamını sürdürüyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Ortaca’da üniversite mezunu kıl keçisi üreticisi kadınlarla bir araya geldi.

 


Cansu Biçer: “Büyükşehir sayesine ayaklarımın üzerinde duruyorum”

Üniversite mezunu kıl keçisi üreticisi Cansu Biçer, “Muğla Büyükşehir Belediyesinin kadın üreticilere kıl keçisi desteği verdiğini öğrendim. 2020 yılında 2 dişi 1 erkek kıl keçisi aldım. Bu keçilerden 5 tane yavrum oldu. Üretimimi genişletmek için 20 keçi daha aldım. Şuan aile ekonomime çok ciddi bir katkı sağlıyorum. Kıl keçisi üretimine başlamama önce olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’e çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi sayesine ayaklarımın üzerinde durabiliyorum” dedi.  

 

Başkan Gürün: “Türkiye’de Üretim Planlaması Yapılmalı”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “Ülkede üretilen et, süt belli. Tarımla ilgili üretim belli. Bu dezavantajı Muğla’da avantaja dönüştürmemiz lazım. Topraklarımızın metre karesi bile kıymetli hale geldi. Üretimi arttırmamız lazım. Türkiye’de üretim planlamasının yapılması lazım. Hangi bölgede hangi ürün ne kadar üretilecek ve bunun alım garantisinin verilmesi lazım. Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımıza 2 dişi 1 erkek kıl keçisi dağıtıyoruz. Cansu Biçer’de üniversite mezunu olup kıl keçisi üreten kadınlarımızdan birisi. Mezun olup diplomasını eline alıp bir devlet kasında yer bulsam diyen gençlere çok güzel bir örnek. Bu sadece hayvancılıkla değil tarımla ilgili de güzel bir örnektir. Keçi popülasyonumuz düştü. 226 kadın üreticimize 798 adet kıl keçisi dağıttık. Ben inanıyorum ki 5 yıl sonra Muğla bölgesinde keçi popülasyonumuz artacak” dedi.