Büyükşehir’in “Çevre Dostu Muğla” İçin Yatırımları Sürüyor

11.01.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde “Çevre Dostu Muğla” hedefi doğrultusunda yatırımlar yapmaya devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Fethiye İlçesi Yakacık Mahallesinde bulunan katı atık düzenli depolama tesisinin kapasite arttırımı amacıyla yeni depolama alanı yapımı çalışmalarına başlandı. Çevre standartlarına ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun planlanan ilave katı atık düzenli depolama tesisi için ihale süreci sonuçlanarak inşaat çalışmalarına başlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Büyükşehir Belediyesi olarak “Çevre Dostu Muğla” hedefi doğrultusundaki yatırımlarımız tüm hızıyla sürüyor. Fethiye İlçemizde katı atık düzenli depolama tesisi 2. Lot inşaatı yapımına başlandı. Projenin 2016 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor. Tesisin hayata geçmesi ile Fethiye ilçemizde artan nüfusun katı atık bertaraf ihtiyacını gidermeye yönelik uzun vadeli önemli bir adım atılmış olacak.”