Meclis Canlı

Büyükşehir’in “Çevre Dostu Muğla” Çalışmaları Sürüyor


04.09.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çevrenin korunması için hafriyatlar ve hafriyat alanları ile ilgili çalışmalarına devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Menteşe ilçesi Muslihittin Mahallesi otogar arkasındaki eski kum ocağı olarak kullanılan arazideki hafriyat toprağı, inşaat, yıkıntı atıklarını bertaraf ederek araziyi rehabilitasyon amaçlı dolgu sahası olarak kullanılabilir hale getirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, daha önce atıkların gelişigüzel döküldüğü alandaki hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları ile rehabilite ederek tekrardan kullanıma kazandırdı. Büyükşehir ekipleri arazinin rehabilitasyonu sürecinde 43.059 ton hafriyat atığını bertaraf etti ve 3739 adet araca hizmet verdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray, hafriyat alanlarında yapılan çalışmalarla atıkların bertaraf edilerek atıl durumdaki eski kum ocaklarının kullanıma kazandırıldığını söyledi ve çevrenin korunması daha yeşil, daha yaşanır bir Muğla yaratmak için var güçleri ile çalıştıklarını belirtti.