Meclis Canlı

Büyükşehir’in Bisikletli Otobüsleri Vatandaşların Beğenisini Topladı


29.03.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bisiklet kullanımını teşvik edici uygulaması vatandaşlardan tam not aldı. Büyükşehir Belediye otobüslerine takılan bisiklet aparatları bisikletli yolcuların seyahat etmelerini kolaylaştırıyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından bisiklet kullanıcılarının daha rahat ve özgür seyahat etmeleri için Büyükşehir Belediye otobüslerine taktığı bisiklet aparatları vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Yaz sezonun yaklaşması ile birlikte Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Akyaka, Köyceğiz, Ortaca ve Fethiye güzergâhında hizmet veren toplu taşıma araçlarına takılan bisiklet aparatlar ile vatandaşlar daha rahat seyahat ediyor ve bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini bisikletle keşfetme şansı buluyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa, sağlıklı bir hayat için bisiklet kullanımını teşvik edici adımlar attıklarını söyledi. Kolukısa; “Sahip olduğu tarihî ve doğal güzellikleriyle ülkemizin ve dünyanın turizm cenneti olan Muğlamız da gelişen bisiklet kullanımına katkı sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediye otobüslerine, bisiklet aparatları takmaya başladık. Yapılan bu uygulamanın sonucunda bisikletlerini kısa ve uzun mesafede kullanan vatandaşlar da seyahat rahatlığına kavuşup diledikleri yerlere bisikletleri ile gidebiliyor ve Muğla’nın doğal güzelliklerini keşfetme şansı buluyor. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda bisiklet aparatı uygulamamızı artırmayı planlıyoruz.” dedi.