Meclis Canlı

Büyükşehir’in Asfalt Çalışmaları Tam Gaz Sürüyor


17.08.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların daha güvenli ve konforlu yollarda seyahat edebilmeleri için asfalt kaplama, yol bakım ve onarım çalışmalarını tam gaz sürdürüyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, 2016 yılı asfalt kaplama programı dâhilinde, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan 5.5 kilometre uzunluğunda Menteşe İlçesi Yılanlı yolunda Bitümlü Sıcak Karışım (BSK), asfalt kaplama çalışmalarına başladı. Ayrıca ekipler,  Fethiye İlçesi Faralya Mahallesinde 15 kilometre, Ortaca İlçesi Sarıgerme Mahallesinde 6.1 kilometre, Yatağan İlçesi Turgut- Katrancı Mahallesinde 9.5 kilometre uzunluğu bulunan yollarda sathi kaplama çalışmalarına da devam ediyor.



“Büyükşehir Belediyesi olarak 2016 yılı içerisinde bugüne kadar 300 kilometre sathi, 40 kilometre sıcak asfalt ve 25 bin metrekare parke döşemesi çalışmalarını tamamladık”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç, vatandaşların daha güvenli ve konforlu yollarda seyahat edebilmeleri için Büyükşehir Belediyesi olarak 2016 yılında 900 kilometre yol yapımı için 100 milyon bütçe ayırdıklarını ve ekiplerin özverili çalışmaları kapsamında da bugüne kadar 300 kilometre sathi, 40 kilometre sıcak asfalt, 25 bin metrekare parke döşeme çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Hida Kılıç; “Muğla’nın bir çok noktasında asfalt kaplama, yol bakım ve onarım çalışmaları yapıyoruz. Muğla’ya yakışan güvenli ve konforlu yollar için ekiplerimiz mesai saati gözetmeden çalışmalarına devam ediyor” dedi.