Büyükşehir’in “Akıllı Bisiklet” Uygulamasına İlgi Büyük

21.07.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “Akıllı Bisiklet” uygulaması vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Menteşe İlçesi, Sınırsızlık Meydanı, Vakıfönü(Kötekli), Adliye ve Eski Besyo ödeme noktalarından 40 adet akıllı bisiklet ile vatandaşlara hizmet veriyor. 4 bölgeye yerleştirilen “Akıllı Bisiklet” istasyonlarından  2014 Mayıs ayından bugüne kadar vatandaşlar tarafından toplu ulaşımda kullanılan kent kartlar ile  toplam Bin 124 defa akıllı bisiklet kullanımı gerçekleştirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa, yaz ayları ile birlikte akıllı bisiklet uygulamasına vatandaşların ilgisinin oldukça fazla olduğunu söyledi. Kolukısa; “Akıllı Bisikletleri kiralamaya yarayan KİOS cihazlarını yeni nesil cihazlarla değiştirdik ve bisikletlerin bakımlarını sürekli olarak yapıyoruz. Akıllı Bisiklet uygulamasından faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın, 18 yaş ve üzeri olanlar, kent kartlarının arkalı-önlü fotokopileri, nüfus cüzdanı fotokopisi ve 1 adet vesikalık fotoğrafları ile 2 no’lu Hizmet Binasındaki Ulaşım Dairesi Başkanlığına gelerek form doldurup başvuru yapabilirler. Bu işlemden sonra sisteme tanımlanacak vatandaşlar 3 gün içerisinde Akıllı Bisiklet hizmetinden faydalanmaya başlayacaklar. 18 yaş altı sadece 17 yaşındaki vatandaşlarımızda velilerinin muvafakatname imzalarıyla bu hizmetten yararlanabilirler. Akıllı Bisiklet uygulamasının fiyat listesi ise, 1 saati 50Krş, 2 saati 1.50Tl, 3 saati 2.50Tl ve 3 saatten sonra da saat başı 5,00Tl eklenerek ücretlendirildi.” dedi.