Büyükşehir'e Tarihi Kentler Birliği'nden Hibe

12.02.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği'nden konservasyon ve restorasyon çalışmaları için 75.000 TL hibe aldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği “Bin Günde Bin Eser” hibe programı kapsamında İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı KUDEB Şube Müdürlüğü tarafından tespit edilen belediye mülkiyetindeki 4 taşınmaz kültür varlığının konservasyon ve restorasyon çalışmaları için 75.000 TL hibe aldı. Proje kapsamında Milas Pınarköy Cami, Yatağan Bozüyük Toksöz Konağı, Fethiye Kayaköy 156 ada, 43 parselde yer alan Konut ve Datça Çeşmeköy Cami'nin konservasyon ve restorasyon projelerinin hazırlanması hedefleniyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ayşe Ünal alınan hibe ile ilgili şunları söyledi; “Söz konusu yapıların proje kapsamında bakım ve onarımlarının yapılması tarihi ve kültürel mirasın korunarak yaşatılması açısından çok büyük bir öneme sahip bizde bu yöndeki çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”