Meclis Canlı

Büyükşehir’e SODEM’DEN Başarı Ödülü


14.03.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi “Mavi Deniz Temiz Kıyılar” projesi ile SODEM’in düzenlediği ve 100 belediyenin 500 projeyle katıldığı yerel yönetimler ödül töreninde  70 proje arasına girerek başarı ödülünü aldı.



Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’nin(SODEM) Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla İzmir Seferihisar’da gerçekleştirdiği Yerel Yönetimler Ödülleri toplantısında Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Mavi Deniz Temiz Kıyılar projesi başarı ödülüne layık görüldü. Ödülünü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden alan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 122 üye belediyesi, 15 milyon nüfusu temsil eden Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’nin düzenlediği ve değerli jüri üyelerinin belirlediği ödül töreninde Muğla Büyükşehir  Belediyesi’nin aldığı başarı ödülünün çok anlamlı olduğunu, Mavi Deniz Temiz Kıyılar projesi ve birçok çalışmayla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’da çevreyi, doğayı korumak için hizmet verdiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla, doğal güzellikleri, orman varlığı, 1480 kilometre kıyı şeridi ile Türkiye’nin ve dünyanın en önemli turizm merkezlerindendir. Yerli ve yabancı misafirlerimize ev sahipliği yapan kıyılarımızın korunması için Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Mavi Deniz Temiz Kıyılar projemiz ile bizleri ödüllendiren jüri üyelerine ve Genel Başkanı’mız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum.”  dedi.

1480 kilometre kıyı şeridi ile birçok ülkeden, ilden daha fazla kıyı uzunluğuna sahip Muğla’nın denizlerini, kıyılarını, çevresini temiz tutmak ve doğayı korumak için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 ayı mayıs ayında Göcek-Dalaman, Gökova Körfezi’nde 6 adet tekneyle başlayan Mavi Deniz Temiz Kıyılar projesi ile bugüne kadar toplam 2837 tekneye hizmet verildi. 1331 ton katı atık, 3350 litre sintine, 888 ton pis su, 756 litre atık yağ toplanarak bertaraf edildi.