Meclis Canlı

Büyükşehir’e Sağlıklı Çevre Ödülü


17.11.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “Mavi Deniz Temiz Kıyılar” projesi Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği 2015 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödüllerinde Sağlıklı Çevre kategorisinde birincilik ödülü aldı.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 23. olağan meclis toplantısı “Kent ve Göç” başlığıyla Osmaniye’nin Kadirli İlçesinde yapıldı. Toplantının ardından her yıl olduğu gibi bu yıl da değişik alanlarda ödüle layık görülen belediyeler için ödül töreni düzenlendi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın “Mavi Deniz Temiz Kıyılar” projesi Sağlıklı Çevre kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. 43 proje içerisinden birinciliği kazanan “Mavi Deniz Temiz Kıyılar” projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi Göcek ve Gökova koylarından 6 adet atık alım teknesi ile katı ve sıvı atıkları topluyor.



 Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray, ödül töreninde yaptığı sunumda, “Çevre Dostu Muğla” için bir çok çalışma yaptıklarını ve projeler ürettiklerini söyledi. Giray; “Mavi Deniz Temiz Kıyılar projemizin böyle anlamlı bir ödüle layık görülmesi bizleri çok mutlu etti. 1480 kilometrelik kıyı şeridine ve eşsiz güzellikte koylara sahip olan Muğlamız da Büyükşehir Belediyesi olarak yasaların bize verdiği ölçüde ve yetkiler doğrultusunda “Çevre Dostu Muğla” hedefi ile denizlerimizin sürdürülebilir kullanılmasını sağlamak için  elimizden gelen çalışmaları yapıyor ve yapmaya da devam edeceğiz.” dedi.