Büyükşehir’e güneşten 3 Milyon 697 bin TL katkı

02.12.2022

Muğla Büyükşehir Belediyesi kurduğu güneş panelleri ile 2021-2022 yılında 3 Milyon 697 Bin TL elektrik enerjisi üretti.

Muğla’ya en fazla yatırım yapan kurum olan Büyükşehir Belediyesi çevreyi ve ekonomisini koruyan yatırımlarıyla da dikkat çekiyor. Menteşe, Bodrum otogarları çatısına, Menteşe mezbaha ve Konacık Hizmet Binası çatısına kurduğu güneş enerji santralleri ile Büyükşehir Belediyesi 2021-2022 yılında 1 Milyon 718 bin 637 kwh elektrik üreterek iki yılda 3 Milyon 697 Bin TL tasarruf sağladı.

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin günlük ortalama güneşlenme süresi en yüksek şehirlerinden biri olan Muğla’da kurduğu güneş enerji santralleri ile hem çevreyi hem bütçesini koruyor. Büyükşehir Belediyesi Bodrum Otogar çatısına 640 kw, Menteşe Otogar çatısına 290 kw, Menteşe mezbaha 105 kw ve Bodrum Konacık çatısına 54 kw gücünde güneş enerji santrali kurdu. Toplam 1089 kw kurulu gücü ile güneşten elektrik üreten Büyükşehir Belediyesi son iki yılda 1Milyon 718 Bin 637 kwh elektrik üreterek 3 Milyon 697 Bin TL tasarruf sağladı. Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ne de 155 kwh kurulu gücünde güneş enerji santrali kurulumuna başladı.

Bodrum Otogarı Çatısı Elektrik Üretimine Büyük Katkı Sağlıyor

25 Haziran 2021’de hizmete giren Bodrum otogarı çatısı kısa sürede elektrik üretimine büyük katkı sağladı. Büyükşehir Belediyesi’nin 2021-2022 yılında 1 Milyon 718 bin 637 kwh elektrik ürettiği, 3 Milyon 697 Bin TL tasarruf sağladığı üretimde en büyük katkıyı Bodrum otogarı verdi. Bodrum otogarı 671 bin 188 kw elektrik üretimi ve 1 Milyon 487 Bin TL katkı sağladı.

Başkan Gürün; “Muğla’nın geleceğine yatırım yapıyoruz”

Muğla’ya yatırım yaparken geleceğe de yatırım yaptıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün kurdukları güneş enerji santralleri ile çevreye ve bütçelerine katkı sağladıklarını belirtti. Başkan Gürün; “Otogarlarımızın çatılarına, mezbaha tesisimize, hizmet binamıza ve son olarak Geçici Hayvan Bakımevi’mize kurduğumuz güneş panelleri ile güneş enerjisini elektriğe dönüştürüyor, hem çevremizi, hem bütçemizi koruyoruz. Muğla ortalama güneşlenme süresi en yüksek illerin başında geliyor. Muğla’mızın güneşi hem içimizi ısıtırken hem de bütçemize katkı sağlıyor. Yenilenebilir enerji ile doğal kaynaklarımızın kıymetini biliyor, geleceğe yatırım yapıyoruz” dedi.