Meclis Canlı

Büyükşehir’e GEKA’dan hibe aldıran proje


15.10.2021


Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla’da yaşanan yaz ve kış nüfusunda yaşanan farklılıkları nedeniyle ulaşım ve trafik alanlarında modellerin tespiti ve yol haritası oluşturulması amacıyla hazırladığı “Aimsun Next 4.0 Trafik Simülasyon Programı Eğitimi” projesi GEKA’dan destek görerek hibe almaya hak kazandı.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yaşanan yaz ve kış mevsimlerindeki trafik nüfus farklılığının her geçen gün artması ve alternatif çözümlerin oluşturulması amacıyla sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

 

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından başlatılan Teknik Destek Programına “Aimsun Next 4.0 Trafik Simülasyon Programı Eğitimi” projesi ile başvuran Muğla Büyükşehir Belediyesi, hibe almaya hak kazandı.

 

Konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Muğla Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında personellerin trafik simülasyon ve modelleme konularında eğitim verileceği açıklandı.

Personelin ve Muğla trafiğinin geleceğine yön verecek bir eğitim olacağı belirtilen açıklamada, “Personelimizin ileri seviye programları kullanarak ulaşım ve trafik modellemeleri yapması gerçekleştireceğimiz projelerde önemli rol oynamaktadır. Bu kapsamda kurumsal kapasitemizin geliştirilmesi, ulaşım ve trafik alanlarında modellerin tespiti ve yol haritası oluşturulması amacıyla ve proje süreçlerinin daha sağlıklı yürütülmesi amacıyla hazırladığımız eğitim projemiz GEKA tarafından desteklenmeye hak kazandı” ifadeleri kullanıldı