Meclis Canlı

Büyükşehir’e Ait 90 Otobüs Muğla Sokaklarına İniyor


04.01.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi ulaşım ağını genişletmek, filosunu gençleştirmek ve sefer sayılarını arttırmak için 90 yeni otobüsü envanterine kazandırıyor. En ücra noktadaki vatandaşların dahi ulaşım hizmetinden sorunsuz olarak yararlanmaları için Muğla’ya kazandırılan otobüslerin teslimatı başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda verdiği hizmetleri geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Muğla halkının hizmetine sunulmak üzere 90 adet yeni otobüs büyükşehir envanterine kazandırılıyor.

Yeni Otobüslerden %106 Tasarruf Sağlandı


Kur artışı öncesinde yapılan ihale kapsamında, araçların herhangi bir fiyat artışından etkilenmesini önlemek amacıyla yapılan çalışmayla bu günkü fiyatlara oranla Büyükşehir Belediyesi %106 kar etti.

Muğla halkına daha konforlu bir ulaşım hizmeti sağlamak için hizmete sunulacak olan otobüsler, Büyükşehir Belediyesinin envanterine katılmaya başladı. Doğaya ve insana saygılı, son teknoloji ürünü otobüslerde, engellilerin rahat seyahat edebilmeleri için her türlü önlem alınmış durumda. Ayrıca egzoz gazı salınımı düşük seviyede olan araçlar tercih edilirken Muğla’ya daha iyi hizmet verilirken doğanın korunması konusunda da hassasiyet gösteriliyor. Toplam 90 araç Muğla Büyükşehir Belediyesi envanterine katılacak ve İl genelinde ihtiyaç olan tüm bölgelere otobüsler gönderilecek. Bu şekilde ayrıca otobüs filosu yenilenerek gençleştiriliyor. Büyükşehir Belediyesinin otobüs kendisine ait araçlarının artacağı yatırımla birlikte ulaşım ağı genişletilerek sefer sayıları attırılacak.

Başkan Gürün, “Amacımız Vatandaşlarımıza Daha İyi Hizmet Vermek ve Ulaşım Hizmetinden Herkesin Sorunsuz Yararlanmasını Sağlamak”


Konu hakkında açıklamalarda bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın coğrafi şartları nedeniyle ulaşım hizmetinin zor olduğu bir şehir olmasına rağmen gereken tüm önlemleri aldıklarını söyledi. Gürün, envanterlerindeki otobüs sayılarını arttırarak vatandaşlara kaliteli hizmet vermeye çalıştıklarını vurgulayarak, “Muğlamız dağınık coğrafi şartları nedeniyle ulaşım hizmetinin zor olduğu şehirlerden biri. Ancak göreve geldiğimiz ilk günden bu yana ulaşım hizmetinin geliştirilmesi konusunda birçok farklı çalışma yaptık. Eski otobüsleri yenileyerek, engelli rampalı, modern 7/24 kamera ile izlenen güvenli ve teknolojik ulaşım araçları haline getirdik. Bu yenilenmeyi yaparken de Türkiye’de %96 dönüşüme ulaşarak en başarılı belediyelerden biri olarak örnek olduk. Ayrıca uyguladığımız projeler farklı kuruluşlar tarafından ödüllere layık görüldü. Bizim buradaki en önemli amacımız vatandaşlarımızın ulaşım hizmetinden sorunsuz olarak yararlanmasını sağlamak. En ücra noktadaki vatandaşımız dahi ulaşım hizmetinden yararlanmalıdır. Otobüs envanterimizi genişleterek hem vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vereceğiz hem de bu hizmetten yararlanma oranını ciddi olarak arttıracağız” dedi.