Meclis Canlı

Büyükşehir’den Zeytinyağı Tadım Eğitimi


15.04.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Zeytindostu Derneği işbirliği ile düzenlenen Zeytinyağı Tadım Eğitimi ilk olarak Milas ve Bodrum ilçelerinde düzenlendi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Zeytinyağı Tadım Eğitimleri ile tüketicinin doğru zeytinyağını tanıması ve üreticinin de kaliteli zeytinyağına giden yolda dikkat etmesi gereken konuları öğrenmesi hedefleniyor. Vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ve beğeni gören eğitimlerde, birçok katılımcı zeytinyağıyla ilgili çok fazla bilgi sahibi olmadıklarını belirterek bu eğitimlerin zeytinyağı tüketicileri ve üreticileri için de çok önemli olduğunu vurguladılar.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, düzenlenen eğitimler ile ilgili şunları söyledi; “Muğla ilinin zeytin ve zeytinyağındaki önemi bilinmektedir. Ancak son yıllardaki sektörel sıkıntılarında farkındayız. Büyükşehir Belediyesinin kurulmasıyla beraber açmış olduğumuz Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak sektördeki bu sıkıntıları çözmek için daima üreticimizin yanında oluyor ve olmaya da devam edeceğiz. Biz her türlü desteği vermeye hazırız. Zeytinde il genelinde halkalı lekeye karşı başlattığımız mücadele meyvelerini vermeye başladı. Bunun yanında bu tarz tadım eğitimleri tüketicinin doğru zeytinyağını tanımasını ve tüketmesini sağlayacak, üreticinin de kaliteli zeytinyağına giden yolda dikkat etmesi gereken konulara değinecektir. Biz bu eğitimlere önem veriyoruz ve tüm ilçelerde bu eğitimlerimiz devam edecek. Hemşerilerimizin bundan faydalanmasını istiyoruz.”