Meclis Canlı

Büyükşehir’den Yatağan’ı Yeşillendiren Yatırım


03.11.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi Yatağan Turgut Mahallesi’nde içerisinde yeşil alan, çocuk oyun grupları ve spor aletlerinin olduğu parkı vatandaşların hizmetine sundu.

Yatağan Turgut Mahallesi’nde vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda atıl durumda olan eski park Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa sürede içerisinde oyun parkları, spor aletleri, oturma alanları, büfesi olan yaşam alanı haline getirildi. Turgut Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa sürede tamamlanan park ve yeşil alandan çok memnun olduklarını söyleyen vatandaşlar Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü teşekkür ettiler.

Yatağan Turgut Mahallesi parkının açılışında konuşan Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık Muğla’da büyük hizmetlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini, ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği içerisinde Muğla’ya birlikte hizmet ettiklerini söyledi.

“Yeşil Yaşam Alanları ile Vatandaşlarımızı Bir Araya Getiriyor, Hemşerilik Duygusunu Arttırıyoruz”

Muğla gibi eşsiz bir coğrafyada yaşadıkları ve bu şehre hizmet ettikleri için çok şanslı ve gururlu olduklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak bugüne kadar Muğla’ya 742 Milyon yatırım yaptıklarını, sevgi, hoşgörü ve güleryüzle hizmet anlayışı ile vatandaşa en iyi hizmeti vermeye devam edeceklerini belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “ Sözlerime Hakkari’de yaşanan hain terör saldırısında şehit olan asker ve korucularımıza Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı dileyerek başlamak istiyorum. Ülkemizde terörün kökünün kazınması için Türk Milleti olarak bir ve beraber olmamız gerekiyor ve herkesin terör konusunda elini taşın altına koyması lazım. Milletimizin başı sağolsun. Bizler çok önemli ve değerli bir coğrafyada yaşıyoruz. Farklı şehirlerden vatandaşların emekli olunca ya da iş kurmak için yerleşmek ve yaşamak istedikleri bir şehir Muğla. Yüzde 68 orman varlığı, 1480 kilometre uzunluğundaki sahil bandı, her türlü ürünün yetiştiği bereketli toprakları, tarımı, turizmi, madenleri, balı gibi birçok özelliğinin yanında vatandaşların buraya asıl yerleşmek istemelerinin nedeni sizlersiniz. Muğla’da insanların birbirine sevgiyle bakması, kardeşçe davranması, hoşgörüyle birlikte yaşaması. En büyük zenginliğimiz bir ve beraber olmamız. Haşmet Başkanımla burayı ziyaretimizde bu parkın yapılması için talepte bulundunuz ve kısa sürede ekiplerimiz bu alanı sizlerin ailelerinizle, çocuklarınızla vakit geçireceğiniz yaşam alanı haline getirdi. Bu alanlar çocukların birlikte oynadığı, annelerin soluk aldığı, dertleştiği, hemşerilik duygularının arttığı alanlar. Muğlamızda yeşil alanlarımızı koruyor, vatandaşlarımızın birlikte vakit geçireceği alanlar haline getiriyoruz. Muğlamızda bugüne kadar 17 futbol sahası büyüklüğünde yeşil alanı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Muğlamıza bugüne kadar 742 Milyon TL yatırım yaparak uzun yıllardır Muğla’ya yapılmayan yatırımı şehrimize kazandırdık. Vatandaşlarımızı birbirine, sevdiklerine bağlayan yollarımıza 340 Milyon yatırım yaptık. 2210 kilometre yolu alt yapıları, çizgileri ile modern hale getirdik. Bütün hizmetlerimizi ilçe belediyelerimiz ve muhtarlarımızla koordineli çalışarak hayata geçiriyoruz. Muğla’da BÜYÜK bir aileyiz.” dedi.