Meclis Canlı

Büyükşehirden velilere "Çocuk Yetiştirme" eğitimi


03.10.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye İlçesinde eğitim vermeye başlayan gündüz bakım evi öğrencilerinin velilerine okul öncesi rehberlik ve beslenmeleri hakkında eğitim verdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılında Fethiye ilçesinde hizmete açtığı Bağyaka Gündüz Bakımevi 80 öğrenciye 10 öğretmen, 1 sorumlu müdür, 1 aşçı, 2 hizmet personeli ile hizmet vermeye devam ediyor.

Gündüz Bakım Evine 30-66 ay aralığındaki çocuklar kabul edilirken bakımevinden Muğla Büyükşehir Belediyesi personelinin yanı sıra diğer kurumlarda çalışan vatandaşların çocukları da yararlanabiliyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağyaka Fethiye Gündüz Bakımevi’nde ayrıca diyetisyen kontrolünde çocukların günlük alacakları kaloriler hesaplanarak yemek listesi hazırlanıyor.

Çocuklara ve velilere daha iyi hizmet verebilmek için kreşte çalışmalar sürerken 2018-2019 eğitim öğretim yılı için öğrenci velileri ile bilgilendirme ve dayanışma toplantısı düzenlendi. 80 öğrenciye eğitim veren kreşte öğrenci velilerine okul öncesi rehberlik ve beslenme alışkanlıklarının nasıl olması gerektiği anlatıldı.