Meclis Canlı

Büyükşehir’den Uygulamalı Hizmet İçi Eğitim


27.01.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından MUSKİ personeline yönelik “Coğrafi Bilgi Sistemleri Temel Eğitimi” düzenlendi.

MUSKİ Genel Müdürlüğü’nden gelen talep üzerine gerçekleştirilen “Coğrafi Bilgi Sistemleri Temel Eğitimine” toplam 30 personel katıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı personeli Harita Mühendisi Ali Ümit Meraş ve Harita Mühendisi Mehmet Uygunol tarafından personele, bilgisayar üzerinde uygulamalı olarak  Coğrafi Bilgi Sistemleri eğitimi verildi.



2 gün süren eğitim programına katılan personele, Coğrafi Bilgi Sistemlerinde (CBS) temel kavramlar ve temel bileşenler, veri modelleri ve veri yapıları, CBS’de veri toplama yöntemleri, görsel örnekler ile CBS mantığı, uygulamalı CBS masaüstü yazılım bilgisi, genel çizim işlemleri, koordinat girişi konularında bilgiler verildi. Ayrıca katılımcılara, CAD-Raster, Google Earth (KML-KMZ veri tipleri) ve GPS nokta verilerinin dönüşümü ve farklı formatta kayıt edilmesi, altlık verilerin yüklenmesi, harita referans sistemleri, coğrafi verinin sorgulanması, CBS ortamında görüntülenmesi ve çıktı alınmasına yönelik eğitim de verildi.