Meclis Canlı

Büyükşehir’den üreten köylüye bir destek daha “mera projesi”


04.06.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas ve Köyceğiz ilçesinde  907 dönüm arazide mera ıslahı yaparak hayvancılıkla uğraşan vatandaşların hizmetine sundu.

 

Muğla’da tarıma, üreticilere, kooperatiflere, projeleri ve yatırımları ile büyük önem veren Muğla Büyükşehir Belediyesi hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar için Milas İlçesi Bahçeburun Mahalle’si 150 dekar, Kızılcayıkık Mahallesi’nde 60 dekar, Koru Mahallesi’nde 385 dekar, Köyceğiz İlçesi Döğüşbelen Mahallesi’nde  312 dekar toplamda 907 dekarlık alanda mera rehabilitasyon çalışması yaparak vatandaşların hizmetine sundu.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi uzman ekipleri tarafından yapılan ön etüt ve incelemeler sonrası 907 dekar alanda yabancı ot mücadelesi, hayvan refahı için sanat yapıları(kaşınma kazığı, sıvat, gölgelik, tuzluk, kontrollü girişler ve çıkışlar için kapı) yapılması, mera etrafının çit sistemi ile çevrilmesi, münavebeli otlatma programının uygulanması ve gerekli yerlerde elektro şoklu çit sisteminin kurulması gibi uygulamalar yapıldı.

 

“Büyükşehir kırsal kalkınmanın ve üreten köylümüzün Yanında”


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Türkiye’nin tarımda, hayvancılıkta söz sahibi illerinden biri olan Muğla’da Büyükşehir olarak üreten çiftçinin yanında olduklarını söyledi ve ıslah edilen mera alanları ile kırsal kalkınmaya ve sürdürülebilir hayvancılığa destek olduklarını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Eşsiz ve doğal güzellikleri, verimli toprakları, birbirinden değerli 13 ilçesi ile Muğlamız turizmde, tarımda söz sahibi illerden. Muğlamızı kırsal ve kıyısal olarak ikiye ayırabiliriz. Kıyısal Muğla turizmle iç içe, kırsal Muğla’mızda yaylaları, seraları, tarım arazileri, arıcıları, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızla ekonomiye büyük katkı sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak tarımda izlenen yanlış politikalar nedeni ile üretimin zayıfladığı, birçok üründe ithalata muhtaç olduğumuz bu dönemde kırsalda yaşayan, tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza destek olmak için proje ve hizmetler hayata geçirdik. Toprak, sulama suyu, yaprak analiz laboratuvarları, Alım garantili çiçek üretimi, yem bitkisi, fidan desteği, sulama kanalları yapımı ve onarımı, meyve, sebze kurutma merkezi ve mera ıslah alanları projesi. Mera projesi ile büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta girdi maliyetlerinin düşürülmesi, hayvansal üretim seviyesinin artırılması, sürdürülebilir hayvancılığın ve kırsal kalkınmanın da desteklenmesi amaçlıyoruz. Islah edilen, teknik özellikleri ile hayvanların ihtiyaçlarına cevap veren 907 dekar alan hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın gerek süt, gerekse et üretiminde verimini arttıracak, kaba yem ihtiyaçlarını karşılayacak.” dedi.