Meclis Canlı

Büyükşehir’den Uluslararası Kongreye Destek


06.10.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz hafta düzenlenen 1. Uluslararası Çağdaş Eğitim Araştırmaları Kongresine destekte bulundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliği kapsamında gerçekleştirilen kongreye katılan yerli ve yabancı akademisyenler Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde verilen gala yemeğinde ağırlandı.

Gala yemeğine katılanlar arasında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan, Çağdaş Eğitim Araştırmaları Derneği Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Nevide Akpınar Dellal, Kongre Başkanı Doç. Dr. Hamit Yokuş, Kongre Davetli Konuşmacıları Prof. Dr. Onur Bilge Kula,  Prof. Dr. Rupprecht S. Baur ve Iris Meyenburg-Altwarg yer aldı.



“Barış, saygı ve birliktelik”

I. Uluslararası Çağdaş Eğitim Araştırmaları Kongresi’nin gecesinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün konuşmasında barış ve birlikteliğin önemini vurguladı. Gürün “Bu dönemde en fazla ihtiyaç duyduğumuz şey, haykırmamız gereken şey barış. Barış için öncelikle karşı tarafın farklı görüşlerini anlamaya çalışmak kabul etmesek de buna saygı göstermeyi bilmemiz gerekiyor. Eğer bunu yapabilirsek hayatımıza ve ülkemize çok şey katmış oluruz. Bundan sonraki gelişlerinizde ülkemizin hak ettiği barışa, sevgiye ve insanların hürriyet içinde birbirlerine, farklılıklarına tahammül ederek ve anlayış göstererek yaşadığı bir ülke olarak ve ülkenin mutlu insanları olarak bir araya geliriz.” İfadelerini kullandı.

Muğla’nın tanıtım filmi gösterimiyle başlayan ve konuşmalarla devam eden gecede halk oyunları ekibi tarafından da bir gösteri yapıldı. Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı Muğla’yı tanıtan hediyeleri geceye katılan misafirlere takdim etti.