Meclis Canlı

Büyükşehir’den Uğur Mumcu Bulvarında Trafik Düzenlemesi


25.11.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, İl genelinde trafik güvenliği için sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Menteşe Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde, alışveriş merkezleri çıkışında refüjün açılması ile oluşan kavşakta trafik kazalarının önüne geçmek için sinyalizasyon sistemi kurdu. Alışveriş merkezleri bölgesinin gelişmesine bağlı olarak yaya ve araç trafiğinde gözlenen artış nedeniyle, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla alışveriş merkezleri önündeki servis yolunda tek yön uygulamasına başlanarak şehir merkezi yönünde dönüşlere imkan tanınması için bulvar üzerindeki refüj açıldı. Oluşturulan yeni kavşakta, trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla sinyalizasyon sistemi tesis edildi.

Dedektörler yakıt ve tasarrufu sağlayacak

İmalatı tamamlanan sinyalize kavşakta, kırmızı ışıkta bekleme sürelerini aza indirmek için loop dedektörler monte edildi. Asfalt altına döşenen loop dedektörler sayesinde oluşturulan elektriksel manyetik alandan araçların geçmesine göre yeşil ışık süreleri belirlenerek bu yöntemle trafik ışıkları araç yoğunluğuna göre çalışarak yakıt ve zamandan tasarruf sağlayacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Bölgenin nüfus ve araç yoğunluğu artmış durumda, bu nedenle UKOME toplantısında aldığımız karar üzerine ekiplerimiz söz konusu yolda sinyalize kavşak yapımını tamamladı. Trafik ışıklarının araç yoğunluğuna göre çalışmasına olanak sağlayan loop dedektör uygulaması yapılan kavşakta, yakıt ve zamandan tasarruf sağlanacak.” dedi.