Meclis Canlı

Büyükşehir’den Türkiye’de Bir İlk “Kısa Mola Hizmeti”


11.05.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de bir ilk olan Engelli Aileler için Kısa Mola hizmetini hayata geçirdi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi sosyal ve vatandaş odaklı hizmetleriyle Türkiye’de ilkleri yapmaya, vatandaşlarının daha çağdaş, daha modern bir Muğla’da yaşaması için projeler üreterek hayata geçirmeye devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi engelli bireylere sahip ailelerin engelli bireylerini süreli olarak bırakabilecekleri Engelli Ailelerine Kısa Mola tesisini Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’ün katıldığı törenle açtı.


Muğla Büyükşehir Belediyesi Engelli Aileleri Kısa Mola Tesisi açılışına Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Şükrü Arık, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç açılışta yaptığı konuşmada, Muğla’da evde bakım hizmeti, hasta nakli, engelli nakli, destek kart, engelli plajı gibi birçok yeni ve çağdaş projeyi Muğla’da hayata geçirdiklerini, bu yeni projeyle engelli bireylere sahip ailelere kendilerine zaman ayırabilmeleri için kısa bir mola verdireceklerini söyledi. Ailelerin engelli bireylerini uzman ekiplere emanet ederek özel işlerine zaman ayırabileceklerini söyleyen Hacı Koç tesisin engelli bireylerin sıkılmadan vakit geçirebilecekleri şekilde tasarlandığını belirtti.



Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin engelli ailelere kısa mola hizmetinin çok anlamlı ve özel bir hizmet olduğunu, bu projeyle engelli ailelerinin herhangi bir işlerinde engelli bireylerini güvenle bırakabilecekleri bir tesise sahip olduklarını söyledi ve projede emeği geçen herkese teşekkür etti.



Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Büyükşehir Belediyesi Engelli Ailelerine Kısa Mola hizmetinin engelli bireylerin ve engelli aileleri için yeni bir hizmet olduğunu, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bu yararlı ve örnek bir proje için teşekkür etti.



Engelli Ailelerimize Kısa Bir Mola Verdirerek Bir Nefes Olmak İstedik

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Engelli Ailelerine Kısa Mola tesisi açılışında yaptığı konuşmada, bütün zamanlarını engelli bireyleri için harcayan fedakar ailelere biraz zaman yaratmak istediklerini, bu kısa molada kendine zaman ayıran, dinlenen, özel işlerini çözümleyen ailelere kendilerinin de bir katkısı olmasını istediklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’da vatandaş odaklı, sosyal belediyecilik anlamında birçok yeni hizmeti vatandaşlarımıza sunmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Evde bakım hizmetinden, hasta ve engelli nakline, destek karttan engelli plajımıza kadar birçok hizmeti hayata geçirdik. Engelli ailelerimiz için kısa mola hizmetimiz Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor ve 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda hizmete başlaması da çok anlamlı oldu. Günün 24 saatini engelli bireylerine ayıran, bütün dikkatini, mesaisini gözü gibi baktığı engelli ve özel aile ferdine ayıran özellikle kadınlarımız için bu hizmetimizi hayata geçirdik. Bu hizmetimizden yararlanmak için bizleri arayarak randevu alan ailelerimiz engelli bireylerini bu özel vatandaşlarımız için hazırlanan tesisimizde uzman ekiplerimize belirli bir süre içinde emanet ederek özel işlerine zaman ayıracak, doktora gidecek ya da bir akrabasını ziyaret ederek kahvesini içecek. Bu arada engelli bireylerini tesisimize bırakan ailelerimizin aklı, yüreği rahat olacak. Çünkü bu tesiste engelli bireylerimiz uzman ekiplerimiz ve arkadaşlarıyla zaman geçiriyor, oyunlar oynuyor olacak. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak engelleri sevgiyle, hoşgörüyle aşacağımıza inanıyoruz. Sosyal projelerimizi ve vatandaşlara dokunan hizmetlerimizi Muğla’da hayata geçirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Engelli Ailelerine Kısa Mola Hizmeti’nden yararlanmak için vatandaşlarımızın 444 48 01 numarasından sonra 7’yi tuşlayıp en az bir gün öncesinden randevu alması gerekiyor. Engelli Ailelerine Kısa Mola Hizmeti günde 12 engelli ailesine hizmet verebilecek ve engelli ailelerimiz engelli bireylerini ayda 4 defa 3 saatliğine tesise  bırakabilecekler.

Açılışta ayrıca Engelli bireylerle sanat eğitimi çalışmaları kapsamında hazırlanan resim sergisi açılışı yapıldı ve katılımcılara teşekkür belgesi verildi.