Meclis Canlı

Büyükşehir’den Trafik Güvenliği İçin Bir Adım Daha


14.09.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, İl genelinde trafik güvenliği için sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Menteşe İlçesi Kötekli Mahallesindeki Sıtkı Koçman Caddesi ve Hacı Araplar Caddesinin kesiştiği kavşakta trafik kazalarının önüne geçmek için sinyalizasyon sistemi kurdu. Son yıllarda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin gelişmesi ve buna bağlı olarak öğrenci sayısının artması sonucu söz konusu kavşakta yoğun bir yaya trafiğinin oluşması ve üniversiteye bağlı Tıp Fakültesinin açılması ile bu bölgedeki yaya ve araç trafiğinin artacağı göz önüne alınarak ilerideki yaşanabilecek trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri tarafından başlatılan sinyalizasyon sistemi çalışması tamamlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada, vatandaşlardan bu bölgeyle ilgili sinyalizasyon sistemi yapılması yönünde  yoğun talep aldıklarını ve bu doğrultuda çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Kolukısa; “Bölgenin nüfus ve araç yoğunluğu artmış durumda, bu nedenle UKOME toplantısında aldığımız karar üzerine ekiplerimiz söz konusu yolda sinyalize kavşak yapımını tamamladı.” dedi.