Meclis Canlı

Büyükşehir’den Toplu Taşımada Yeni Hatlar


07.01.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma hizmetlerinden bütün vatandaşların yararlanması için Muğla ili genelinde 13 hatta daha hizmet vermeye başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Bodrum ilçesinde 9 ayrı hat, Fethiye ilçesinde 3 ayrı hat ve Marmaris İlçesi’nde 1 hattı vatandaşların toplu taşıma hizmetlerinden yararlanması için devreye soktu.



Toplu Taşımada Vatandaşlarımızın Rahatı İçin Çalışıyoruz

Ulaşım ve toplu taşıma hizmetlerinin Muğla ilinin mekânsal, sosyal, ekonomik özelliklerine göre ve kamu kurum, kuruluşları, vatandaşlar ve öğrencilerin taleplerine göre değerlendirildiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Alper Kolukısa, ayrıca bu yeni hatların açılması ile  4736 sayılı kanun kapsamında ücretsiz taşınma hakkı bulunan 65 yaş üstü, şehit yakınları, gaziler, engelli bireylerin de bu haklarından yararlanabileceğini belirtti. Alper Kolukısa; “Muğla ili genelinde Muğla Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda bütün vatandaşlarına modern, engelli rampalı, çevreci araçları ile hizmet vermek için çalışıyor. Ayrıca yasal olarak ücretsiz taşınma hakkı olan vatandaşlarımızın da bu haklarından yararlanması için araç sayımızı ve hizmet verdiğimiz hat sayısını arttırdık. Bodrum ilçemizde 9 ayrı hat, Fethiye ilçemizde 3 ayrı hat, Marmaris ilçemizde 1 hattın sefer saatlerinin 15 dakika ve 30 dakikada ulaşım hizmeti sunacak şekilde yeniden düzenledik. Tüm vatandaşlarımızın yararlanabileceği yeni hatlarımızda konforlu, güvenli, erişilebilir, kamera kayıt sistemli, elektronik ücret toplama sistemli, araç takip sistemli araçlarımızla vatandaşlarımıza hak ettikleri hizmeti vermek istiyoruz.” dedi.