Meclis Canlı

Büyükşehir’den Tarım Yatırımlarına Devam


12.04.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi, Toprak, Bitki, Sulama Suyu, Patates Tohumu desteği gibi Muğla’daki tarım yatırımlarına 3 araç alarak devam etti.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 1 adet Ağaç Sökme ve Dikme Makinesi, 1 adet Kazıcı Yükleyici Loader, 1 adet lastik tekerlekli ekskavatör alarak tarımda ve diğer alanlarda kullanılmak üzere 1 milyon 127 bin TL değerinde yatırım yaptı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan araçların tanıtımında yaptığı konuşmada, Büyükşehir olduktan sonra yapılanmalarını kısa sürede tamamladıklarını, eksikliklerini tamamlayarak Muğla ili genelinde vatandaşlara hizmet vermeye başladıklarını söyledi. Muğla ilinde olmayan ağaç sökme dikme makinesini Muğla’ya kazandırdıkları için mutlu olduklarını söyleyen Salih Tufan, bu araç sayesinde yol genişletme çalışmalarında, parkların yeşillendirilmesinde ağaçların kesilmeden bir yerden bir yere nakledildiğini, bugüne kadar 66 ağacı taşıdıklarını, çevreyi ve ağaçlarını koruduklarını söyledi.

Bahattin Gümüş; “Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri 2 Yıl içerisinde Her ilçede Hissedildi”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra 2 yıllık süreçte Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin her ilçede hissedildiğini özellikle Menteşe’ye yapılan hizmetlerin önemli olduğunu söyledi. Ağaç Sökme dikme makinesinin Menteşe Belediyesi tarafından yol genişletme çalışmasında kullanıldığını söyleyen Bahattin Gümüş, ağaçların kesilmeden bir yerden bir yere taşınmasının çevre için büyük bir hizmet olduğunu söyledi.



“Muğla’yı Daha Çağdaş, Daha Yeşil, Çevreye Saygılı Bir Kent Haline Getirmek İçin Çalışacağız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Muğla’da tarıma, üreticiye, çevreye, yeşile önem verdiklerini, yapılan hizmetlerin, yatırımların Muğla genelini ilgilendirdiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Bugün burada tarımda kullanılmak üzere tanıttığımız araçlarımız Muğla genelinde hizmet vermek için kullanılacak. Özellikle ağaç sökme ve dikme makinesi Bodrum’dan Seydikemer’e vatandaşlarımıza yeşili, çevreyi korumak için hizmet verecek. Bir ağacın yetişmesi için uzun bir süreye ihtiyaç var ve herhangi bir nedenle ağaçların kesilmemesi için bu aracı Muğla’ya kazandırdık. Ayrıca içinde bulunduğumuz alan şahıstan Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne geçti ve yeşil alan olarak projelendirilerek Menteşe’de yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Daha önce bu alanın çevresinde yürüyüş yolları, parklar yaparak hemşerilerimizi bir araya getirmiş, yürüyüş ve spor alanları yaratmıştık. Muğlamız çok düzgün bir şehircilik anlayışı ile yönetiliyor, imar, yol, yeşil alan durumu ile çağdaş bir kent. 5 yıllık görev sürecimiz içerisinde Muğla’yı daha çağdaş, daha yeşil, çevreye saygılı bir kent haline getirmek için çalışacağız.” dedi.