Meclis Canlı

Büyükşehir’den Tarihi İmza


25.04.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Muğla ili genelinde yapılan kazılara destek vermek için arkeolojik kazı çalışmalarının devam ettiği Stratonikeia, Knidos, Burgaz, Pedasa, Letoon, Tlos, Kaunos, Beçin, Labraunda ve Euromos Kazılarına ayni destek vermek için İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Kazı Başkanlıkları ile Protokol imzaladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Filiz Mutlu ve Kazı Başkanları arasında imzalanan protokol ile, 2016 yılı kazı sezonunda arkeolojik kazıların her birine ayni destekte bulunulması, restorasyon projelerinin desteklenmesi, bakım ve onarımı gereken kazı evi, depo, laboratuvar gibi taşınmazların bakım ve onarımlarını yapılması, kazı çalışmaları sırasında kazı başkanlığının ihtiyacı doğrultusunda dozer, vinç, itfaiye aracı gibi araç ve gereçlerin temininin sağlanması amaçlanıyor.



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın ilk çağlardan bugüne birçok uygarlığa ev sahipliği yapan, çok değerli bir coğrafyaya sahip olduğunu söyledi ve bu kültürel mirasın korunması için ellerinden gelen her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla, geçmişten gelen tarihi ve kültürel zenginliğe sahip illerden biri. Karya ve Likya uygarlıklarına ev sahipliği yapmış ve daha birçok medeniyeti misafir etmiş eşsiz bir coğrafya. Tarihe yön veren, hatta tarihi kaleme alan isimler Herodot ve Hipokrat bu topraklarda yetişmiş bir nevi hemşerimizdir. Yetiştikleri topraklar ve kültür Anadolu Medeniyetidir. Muğla’mızda ortaya çıkarılmayı bekleyen ve bizlere belki de bu toprakları daha iyi anlatacak mirasımız bu kazılarla gün yüzüne çıkarılmayı bekliyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak kanunların bizlere verdiği yetkiler doğrultusunda kazılarımıza destek veriyoruz. İmzaladığımız protokol Muğla’mıza hayırlı olsun” dedi

Protokolün imzalanmasından sonra görüşlerini dile getiren Kazı Başkanları, tarihin daha iyi anlaşılabilmesi ve tanıtılması için bu desteklerin oldukça önemli olduğunu dile getirdiler. Datça İlçesi Knidos Antik Kazı Başkanı Doç. Dr. Ertekin Doksanaltı, Muğla’nın kültür varlıklarının gün yüzüne çıkarılacağı bu projenin oldukça önemli olduğunu, gerek yerli gerek yabancı turistlere bu güzelliklerin sunularak Muğla’nın tanıtımına olumlu katkı sağlayacağını söyledi ve bu projeye destek veren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve İl Kültür Müdürlüğü’ne teşekkür etti.