Meclis Canlı

Büyükşehir’den Spor İçin Bir Hamle Daha


18.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların spor yapabilmeleri için sürdürdüğü çalışmalarına ve projelerine bir yenisini daha ekledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde Fitness salonu vatandaşların hizmetine açıldı. Menteşe İlçesi Düğerek Sosyal Tesisleri ve Spor Salonunda açılan Fitness salonu, genel kas gruplarına ve kardiyo egzersizlerine yönelik çeşitli kondisyon aletleri ile hafta içi 18.00-22.00, cumartesi günleri 10.00-14.00 saatleri arasında haftanın 6 günü vatandaşlara hizmet veriyor. Ayrıca alt yapı sporcularına yönelik güç geliştirme ve dayanıklılık antrenmanları da Uzman Fitness Antrenörü eşliğinde yeni açılan salonda yapılıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “8 aylık bir çalışma sonucu Fitness salonumuzu vatandaşlarımızın  hizmetine sunduk. Fitness salonumuzda 58 kayıtlı üyemiz olmakla birlikte 50 sabit katılımcımız var. Her yaş grubuna ve her ihtiyaca hitap edebilecek kapasitedeki salonumuzda üyelerimize uzman Fitness Antrenörümüz eşlik ediyor. Sağlıklı ve sağlam kalmak, kilo alımına dur demek ve egzersizi hayatının bir parçası yapmak isteyen herkesi salonumuzda spor yapmaya davet ediyoruz.”

Fitness salonunun açılışında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 7’den 70’e herkesin spor yapabilmesi için çalışmalar ve projeler üretiklerini söyledi. Başkan Gürün; “Vatandaşlarımızın ve her branştan amatör spor kulübü sporcularının kondisyon çalışmalarını yapmaları için güzel bir alan olan Fitness salonumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz.. Amacımız, bu tarz faaliyetler ile ilgili ihtiyaçları karşılamak. Ayrıca birbirlerini normal yaşamlarında tanıma fırsatı bulamayan hemşehrilerimizi bir araya getirerek birlikte spor yapmalarını ve burada oluşacak dostluklar ile hemşehrilik duygularını arttırarak pekişmesini sağlamak. Fitness salonumuzun açılışında bizleri yalnız bırakmayan Menteşe Belediye Başkanımız Bahattin Gümüş’e teşekkür ediyor ve salonumuzun Muğlamıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.