Meclis Canlı

Büyükşehir’den Sakin Kent Akyaka’ya 4 Milyon TL Yatırım


22.08.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Ula İlçesi Akyaka Mahallesi Atatürk Caddesi’nde yapımını tamamladığı yol, meydan, bulvar düzenlemesi çalışmalarının açılışını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımı ile gerçekleştirdi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Ula İlçesi Akyaka Mahallesi Atatürk Caddesi’ne 3 Milyon 936 bin TL yatırım yaparak yeni bir çehre kazandırdı. Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ile Akyaka Mahallesi’ne yeni meydan, yol, kaldırım, peyzaj düzenlemesi olarak 850 metre yol, 7189 metrekare araç yolu bitümlü sıcak kaplama, 2390 metrekare meydan alanı, 7475 metrekare peyzaj çalışması, 2 kavşak düzenlemesi, 30 oturma bankı, Nail Çakırhan mimarisine uygun kent mobilyaları, 1416 metre uzunluğunda korkuluk, yağmursuyu altyapısı, 3 durak alanı, 73 otomobil otoparkı 11 tane de motosiklet otoparkı yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Akyaka Mahallesi yol, meydan, bulvar düzenlemesi çalışmalarının açılış törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde Muğla Valisi Amir Çiçek, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, CHP İlçe Başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Akyaka Mahalle Muhtarı Feridun Özsoy, Büyükşehir Belediyesi’nin Akyaka Mahallesi’ne yaptığı Atatürk Meydan düzenlemesi, yaya yürüyüş yolları, peyzaj ve çevre düzenlemesi ile vatandaşların daha güvenli, modern alanlarda ortak yaşam alanlarında bir araya geleceğini söyledi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.



“Akyaka’ya 3 Milyon 936 Bin TL Yatırım Yaptık.”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hida Kılıç, Akyaka’da yapımı tamamlanan ve 3 Milyon 936 bin TL’ye mal olan çalışmalarla Akyaka’da iki kavşak düzenlemesi, 7200 metrekare sıcak asfalt, otopark alanları, üç durak, kent mobilyaları, 10 binin üzerinde bitki dikimi, 2390 metrekare meydan alanı kazandırıldığını söyledi ve çalışmaların diğer ilçelerde de devam edeceğini söyledi.



Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Büyükşehir Belediyesi’nin temel atmalardan sonra açılışlara başladığını, Bozüyük’de yapılan açılıştan sonra Akyaka’da yapılan çalışmaların da Muğla’ya çok yakıştığını söyledi. Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, hizmete sunulan meydan, yol, bulvar düzenlemesinin turizme, vatandaşlara, Akyaka’ya katkısı olacağını ve önemli olanın vatandaşların rahat etmesi olduğunu söyledi.



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’ya yakışan hizmetler için mesai saati gözetmeden çalıştıklarını, Akyaka’nın bundan sonra yenilenen çağdaş ve modern yüzü ile misafirlerini karşılayacağını söyledi.



“2017 Yılı Sonuna Kadar Büyükşehre Ait Bütün Yollar Standartlara Uygun Hale Gelecek”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “2014 yılında değişen yasa ile Büyükşehir olan Muğla’da olmayan bir belediyeyi kurduk. Kısa zamanda yapılanmamızı araç, gereç, malzeme, personel eksiğimizi tamamlayarak Muğla gibi geniş bir coğrafyada hizmet vermeye başladık. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak şimdi temel atmalarda, açılış törenlerinde sizlerle birlikteyiz. Muğla’da Büyükşehir Belediye’mizin yetki ve sorumluluğunda 2600 kilometre yolumuz var. 2017 yılının sonuna kadar bu yolları çift kat asfalt, sıcak asfalt, parke döşemesi, sanat yapıları, yatay, dikey işaretlemeleri, gerekli yerlerde çelik bariyerleri ile standartlara uygun hale getireceğiz. Ulaşımda dönüşüm hizmetimizle Muğla genelinde modern ve çağdaş araçlarla ulaşımı sağladık ve kooperatiflerimizden olumlu geri dönüşler ve teşekkür alıyoruz. Evde bakım hizmetimizle vatandaşlarımızın her zaman yanında oluyoruz. Çevre için Muğlamızı vahşi çöp depolama alanlarından kurtararak modern katı atık düzenli depolama tesisi yapmak için Menteşe’de temelini attık. Bodrum’da tesisimizin yapımı yakında başlayacak. Milas’ta gerekli izinler alındı ve tesisimizin yapımına başladığımızda Muğlamızı gerdanlık gibi saracağız. Muğla’da 17 tane vahşi depolama alanını rekreatif alan haline getirerek yeşillendireceğiz. Bu yol, meydan, bulvar düzenlemesi çalışmalarımızı ilçelerimizde ilçe belediye başkanlarımızla birlikte karar vererek yapıyoruz. Milas ilçemizde çalışmalarımız devam ediyor, Datça’da, Menteşe ilçemizde de önümüzdeki günlerde başlayacağız. Muğla’da mesai saati gözetmeden, hizmette sınır yok ilkesi ile çalışıyoruz. Akyaka yenilenen yüzü, yolları, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk heykelinin gölgesindeki meydanında siz vatandaşlarımızı ağırlayacak. Bu çalışmaların Akyaka’mıza ve Muğlamıza güzellikler getirmesini diliyorum. Güle güle kullanın.” dedi.



Muğla Valisi Amir Çiçek, Sakin kent Akyaka’da Büyükşehir Belediyesi’nin projesiyle daha önce atıl durumda olan, kullanılmayan alanların, araç trafiğinin düzene girdiğini, burada yaşayanların, Akyaka’yı ziyaret edenlerin bu alanlarda bir araya geleceğini söyledi ve kurumlar arası işbirliği ile Muğla’ya çok güzel hizmetlerin yapıldığını belirtti.