Büyükşehir’den Sağlık Yatırımlarına 189 Bin TL Destek

08.11.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yapılan sağlık yatırımlarına bugüne kadar toplam 189 bin 278 TL destek verdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 6360 sayılı kanun uyarınca tüzel kişiliği kaldırılan İl Özel İdareleri tarafından yapılan eğitim ve sağlık yatırım projelerinin gerçekleşmesi için bugüne kadar 189 bin 278TL’lik yatırım desteği verdi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri son olarak Milas ilçesi Bafa Mahallesinde 8 nolu Aile Sağlığı Merkezinin lojman tadilatı ve bakımını gerçekleştirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 5216 sayılı büyükşehir belediye kanununun üçüncü bölümünde yer alan ‘Gerektiğinde sağlık, eğitim ve kültür hizmetleri için bina ve tesisler yapmak, kamu kurum ve kuruluşlarına ait bu hizmetlerle ilgili bina ve tesislerin her türlü bakımını, onarımını yapmak ve gerekli malzeme desteğini sağlamak’ hükmü gereğince ilgili Bakanlıkların planlamaları da esas alınarak sağlık yatırımlarına destek olmaya devam ediyor.