Meclis Canlı

Büyükşehir’den Parklara Engelsiz Salıncaklar


25.10.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi, pilot ilçe olarak seçilen Menteşe, Milas ve Ortaca’da engelli vatandaşlar için özel park alanı oluşturdu.

 

Engelli vatandaşların sosyal yaşama daha fazla katılmalarını sağlamak için çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, 3 pilot ilçede engelli vatandaşlar için özel park alanı oluşturdu. Menteşe İlçesi Kışla Park, Milas İlçesi Ata Park ve Ortaca İlçesi Kültür Park içerisine engelli vatandaşların tekerli sandalye ile binebileceği salıncaklar kuruldu.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve sosyal yaşamın içerisinde daha fazla yer alması için birçok çalışma yapılıyor. Türkiye’de ilk olan Kısa Mola hizmeti ile engelli bireylerin aileleri, çocuklarını gönül rahatıyla uzman personelin görev yaptığı tesise bırakıp kendi özel işlerine zaman ayırabiliyor. Ayrıca Engelli Nakil araçları, Engelsiz Plajlar ve son olarak da Engelsiz Salıncaklarla engelli bireylerin sosyal yaşamın içine daha fazla katılmaları sağlanıyor.”