Meclis Canlı

Büyükşehir’den Özel Toplu Taşıma Şoförlerine Eğitim


02.10.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi denetimindeki Özel Toplu Taşıma Araçları ve Belediye Otobüslerinde hizmet veren 2.200 ÖTTA ve MUTTAŞ şoförüne yönelik, “Kurumsal Kültür Uyumu, Güvenli Sürüş Teknikleri, Öfke Kontrolü ve Stres Yönetimi, Müşteri Memnuniyeti, Kişisel Bakım ve İmaj Yönetimi” konularında eğitim ve seminer programları düzenlenmeye başladı.

 

Uzman akademisyenler tarafından verilen eğitim ve seminer faaliyetleri 5 grup halinde gerçekleştirilecek olup, ilk etabı 29 Eylül 2017 tarihinde Fethiye İlçesinde başladı. Planlanan program kapsamında 13 ilçede de şoförlere eğitim verilecek. Eğitim ile ilgili görüşlerini belirten taşımacı esnafı, taşımacılık işinin gelir kapıları olduğunu, müşteri velinimettir anlayışı ile hizmet verme gayesinde olduklarını belirttiler.  Verilen eğitimin mesleğe bakış açılarında olumlu yönde değişiklik kazandırdığını, taşımacılık ve vatandaşla ilişkiler açısından birçok önemli bilgi edindiklerini, bu eğitimin vatandaşla diyalog kurmakta ve zor olan mesleklerini icra ederken psikolojik olarak daha rahat olacaklarını, güvenli araç kullanım teknikleri açısından önemli bilgiler edindiklerini seminerlerin belirli periyodlarla yapılmasını istediklerini söylediler.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Vatandaşların hak ettiği kaliteli toplu taşımanın ana unsurlarından olan şoförlerin, konusunun uzmanı olan akademik personellerce verilen eğitim ve seminerler ile mesleklerinde daha bilimsel yöntemlerle, vatandaş odaklı hizmet sunma mantığı ve güvenli araç kullanımı konusundaki bilgilerinin tazelenmesi hedefleniyor. Belediyenin asli görevlerinden olan ulaşım hizmetlerini insan odaklı ve çevreye duyarlı olarak yerine getirmek ve faaliyet alanı ile ilgili kaliteli, örnek ve güvenilir hizmet sunmanın temel amaç olduğu belirtildi.”