Büyükşehir’den “Ödenek Onay İşlemleri” Eğitimi

11.05.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından personele yönelik “Ödenek Onay İşlemleri” konulu eğitim programı düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli Yücel Kılınç’ın katkılarıyla gerçekleştirilen Ödenek Onay İşlemleri Eğitimi Büyükşehir Meclis Salonu’nda düzenlendi. 52 personelin katıldığı eğitimde, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunun 62. maddesinin birinci fıkrası ı bendi gereğince yapılacak alımlarla ilgili olarak otomasyon programında geliştirmesi yapılan ödenek onay ekranının kullanımı hakkında bilgiler verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ali Zağlı eğitimin kapanışında yaptığı konuşmada: “4734 sayılı Kanunun ilgili maddesinde yer alan ‘Parasal limitler dahilinde yapılacak harcamaların yıllık toplamı, idarelerin bütçelerine bu amaçla konulacak ödeneklerin %10’unu Kamu İhale Kurulunun uygun görüşü olmadıkça aşamaz.’ hükmü gereği takip edilmesi gereken önemli bir harcama kalemi olduğundan bu konuda Büyükşehir Belediyemiz tarafından kurumun otomasyon programında yapılan geliştirmelerin personelimiz tarafından etkin kullanımını sağlamak amacıyla bu program düzenlenmiştir.” dedi.