Meclis Canlı

Büyükşehir’den Muğla’ya Yakışan Yollar


08.08.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yetki ve sorumluluğunda bulunan yollarda 2016 yılı içerisinde bu güne kadar toplam 293 kilometre asfalt kaplama çalışması yaptı.

Vatandaşların daha güvenli ve konforlu yollarda seyahat etmeleri için mesai saati gözetmeden çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekipleri, 2016 yılı asfalt kaplama programında il genelinde hedeflediği 900 kilometre asfalt kaplama çalışmasının 293 kilometresini kısa sürede tamamladı. Ekipler, tüm ilçelerde yaptıkları yol çalışmaları kapsamında bugüne kadar 260 kilometre 1. ve 2. kat asfalt kaplama, 32.8 kilometre Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) olmak üzere toplam 292.8 kilometre asfalt kaplama çalışması yaptı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç, Muğla’nın birçok noktasında yol bakım, onarım ve asfalt kaplama çalışmaları yaptıklarını ve kısa sürede il genelinde 293 kilometre yolda asfalt çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Hida Kılıç; “Ekiplerimiz, il genelinde Büyükşehir Belediyemizin yetki ve sorumluluğunda bulunan yollarda çalışmalarını özveriyle sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Muğlamıza yakışır modern ve konforlu yollar için 2016 yılı asfalt kaplama programı dahilinde hedeflediğimiz 900 kilometre asfalt çalışmasının 293 kilometresini tamamladık. Muğlamıza yakışır yollar için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz” dedi.



“Sevdiklerinize Güvenli Yollarla Ulaşmanız İçin Çalışıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla genelinde Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra yollara büyük önem verdiklerini sadece 2016 yılında yol çalışmalarına 100 Milyon TL bütçe ayırdıklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla genelinde Büyükşehir Belediyesi görev ve sorumluluk alanındaki yollarda bakım, onarım, asfalt çalışmalarına devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra ekiplerimiz kısa sürede Muğla genelinde eksik, tamamlanmayan, bakımsız yolları belirleyerek çalışmalarına hemen başladı. 2014-2015 yılında sorumluluk alanımızdaki bütün yollarda bakım çalışması ve 525 km asfalt çalışması yaptık. 2016 yılında da sadece yollara 100 Milyon TL bütçe ayırdık. Ekiplerimiz kısa sürede hedeflediğimiz 900 km asfalt çalışmasının 293 kilometresini tamamladılar. Mesai saati gözetmeden özveri ile çalışan personelimize de teşekkür ediyorum. Muğlalı hemşerilerimizin ve Muğlamızı ziyaret eden vatandaşlarımızın modern ve konforlu yollarda seyahat etmesi, sevdiklerine güvenle ulaşabilmeleri için Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.