Meclis Canlı

Büyükşehirden Muğla’ya Yakışan Hizmetler


13.07.2017

Yaptığı örnek çalışmalarla Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren belediyelerden biri olan Muğla Büyükşehir Belediyesi, bölge halkı ve misafirlerine daha rahat yaşam için yeni projeler üretiyor.

Yıl boyunca yaptığı çalışmalarla bölge halkına daha rahat bir yaşam için çalışan Muğla Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonunda da çalışmalarını sürdürüyor. Bölge halkının ve misafirlerin daha rahat bir sezon geçirmesi için belediye yeni projeler üreterek çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Muğla’yı özgürlüklerin kenti olarak adlandıran Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yaptıkları çalışmalarla bölge halkı ve misafirlerine en iyi hizmeti vermeyi, daha rahat bir yaşam sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Başkan Gürün “Muğla eşsiz doğası ve kültürel zenginlikleri ile dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Tarihi ve kültürel miraslarımızı koruyarak bu güzelliklerin gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılması için çalışıyoruz. Muğla’da yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standartlarını arttırmak, şehrimizi ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayabilmek için Büyükşehir Belediyesi olarak yollardan ulaşıma, tarımdan suya, sağlıktan çevreye kadar bir çok yenilikçi hizmeti hayata geçirdik. Muğla’ya hak ettiği hizmetleri vererek hem bölge halkını hem de misafirlerimizi Muğla’nın güzellikleriyle kucaklıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yollara 249 Milyon TL Yatırım

Yaz aylarında tatilcilerle birlikte artan trafikte vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak için Muğla’da yollar uluslararası standartlara getiriliyor. Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan tüm yollarda iyileştirme çalışması yaptı. 3 yılda 249 milyon gibi büyük bir yatırım yaparak 1525 kilometre yolu uluslararası standartlara getiren belediye, 90 bin 948 metre çelik bariyer ile bu yolları daha güvenli hale getirdi.

Kıyılardan 50 Ton Çöp Toplandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi çevre için de önemli projeler yürütüyor. Bunlardan birisi ise “Mavi Deniz, Temiz Kıyılar” projesi. Bu proje ile yıl boyunca deniz araçlarından atıklar toplanıyor ve kıyıların temizliği yapılıyor. 1476 kilometre kıyı şeridine sahip olan bölgede bu güne kadar kıyılardan 50 ton çöp toplandı.

Belediye haşereler ve sivrisinekler için de özel bir çalışma yürütüyor. Vatandaşların rahat bir yaz geçirmeleri için haşere ve sivrisineklere karşı biyolojik mücadele veriliyor. 12 ay boyunca yapılan fiziksel çalışmalarla popülasyonun azaltılarak rahat bir nefes için çalışılıyor.

Farklı alanlarda birçok çalışma yürüten Muğla Büyükşehir Belediyesi tarihi ve kültürel değerlere de sahip çıkıyor. Datça ilçesi Cumalı Mahallesi Çeşmeköy Cami Restorasyonunu tamamlayan Belediye, Milas ilçesi Pınarköy Camii restorasyon çalışmalarına da devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ayrıca Yatağan ilçesi Bozüyük Mahallesi Toksöz Konağı ve Menteşe ilçesi Camikebir Mahallesi  Gözcü Evi için rölöve-restitüsyon ile restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Yol, su, tarım, sağlık, çevre, ulaşım gibi bir çok alanda hizmetlerine devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, yeni binalar ve projelerle Muğla’nın değerine değer katmaya devam ediyor. Belediyenin yeni hizmet binaları ve projelerini yaz aylarında yapacakları açılış törenleriyle hayata geçirmesi bekleniyor.